433
Το αίτημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας βασίζεται σε μια άλλη έρευνα, διαφορετική από εκείνη που αφορά το Κατάρ, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης | Shutterstock

Αρση ασυλίας των Καϊλή και Σπυράκη ζήτησε η ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Καμία σχέση με το Qatargate»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 18:32
Το αίτημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας βασίζεται σε μια άλλη έρευνα, διαφορετική από εκείνη που αφορά το Κατάρ, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης
|Shutterstock

Αρση ασυλίας των Καϊλή και Σπυράκη ζήτησε η ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Καμία σχέση με το Qatargate»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 18:32

Την άρση ασυλίας δύο ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Εύας Καϊλή, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatargate, και της Μαρίας Σπυράκη ζήτησε η ευρωπαϊκή εισαγγελία.

Το αίτημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας βασίζεται σε μια άλλη έρευνα, διαφορετική από εκείνη που αφορά το Κατάρ, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη λακωνική ανακοίνωσή της η εισαγγελία αναφέρει ότι αντικείμενο της έρευνας ήταν η χρήση των βουλευτικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα οι αμοιβές των κοινοβουλευτικών βοηθών.

«Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου», εξήγησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σημείωσε σε δήλωσή της στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι αποδέχεται το αίτημα προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχει «ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η ίδια δεν έχει «καμία σχέση με το Qatargate».

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Σπυράκη:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έκανε γνωστό ότι θα υποστηρίξει το αίτημα των Αρχών προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα.

Αποπομπή Σπυράκη έσπευσε να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Για «αντιπολιτευτική απελπισία» μιλά η Πειραιώς

«Για άλλη μια φορά οι βελγικές Αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, ζητώντας, παράλληλα, την αποπομπή της ευρωβουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία:

«Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κυρία Σπυράκη, όπως την κυρία Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ. Οι άριστοι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις», απάντησε η ΝΔ.

«Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων Αρχών», προσέθεσε το κυβερνών κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...