363
Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ σε πολιτική εκδήλωση στην Καλιφόρνια | Sarah Morris/Getty Images

Αρνήθηκε να προσποιηθεί οργασμό στη δίκη του Γουαϊνστάιν

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 16:57
Η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ σε πολιτική εκδήλωση στην Καλιφόρνια
|Sarah Morris/Getty Images

Αρνήθηκε να προσποιηθεί οργασμό στη δίκη του Γουαϊνστάιν

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 16:57

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις στην πολύκροτη υπόθεση του άλλοτε ισχυρού μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τεσσάρων επιπλέον γυναικών, στο Λος Αντζελες, μεταξύ 2004 και 2013.

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής Daily Telegraph, στη δίκη του, η οποία συνεχίζεται, μια γυναίκα από τα φερόμενα ως θύματα, η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, η οποία τυγχάνει σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, κλήθηκε να προσποιηθεί οργασμό. Η 48χρονη σήμερα Νιούσομ σάστισε όταν ο δικηγόρος υπεράσπισης, της ζήτησε να δείξει τον τρόπο με τον οποίο εκείνη αντέδρασε και «έδειξε την ευχαρίστησή της, για να γλιτώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν από τον Γουαϊνστάιν» το 2005, στη συνάντησή τους, στο ξενοδοχείο «Peninsula» του Μπέβερλι Χιλς.

«Δεν είμαστε στο “Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι”. Δεν θα το κάνω αυτό», απάντησε στον δικηγόρο η Νιούσομ, αναφερόμενη σε μια διάσημη σκηνή από την ταινία του 1989, όπου η Μεγκ Ράιαν προσποιείται οργασμό για χάρη του ρόλου της ως Σάλι Ολμπράιτ , μέσα σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Η Πρώτη Κυρία της Καλιφόρνιας έχει ήδη καταθέσει στο δικαστήριο για τη συνάντησή της με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. Οπως υποστήριξε, η επαγγελματική τους συνάντηση εξελίχθηκε απρόσμενα σε σεξουαλική επίθεση, όταν ο άλλοτε κραταιός παραγωγός του Χόλιγουντ έβγαλε το κοστούμι του και φόρεσε τη ρόμπα του, όντας γυμνός από μέσα. Οταν εκείνος της επιτέθηκε σεξουαλικά, εκείνη, προκειμένου «να ανταπεξέλθει», όπως είπε, και «να τελειώνει μαζί του όσο το δυνατόν πιο σύντομα», έβγαλε κάποιους «θορύβους ευχαρίστησης».

Υποστήριξε, δηλαδή, ότι αναγκάστηκε να προσποιηθεί οργασμό κατά τη διάρκεια του βιασμού της, προκειμένου ο παραγωγός να τελειώσει σύντομα τις αρρωστημένες πράξεις του. «Εκανα θορύβους για να τον κάνω να τελειώσει. Με είχε ήδη βιάσει… Αυτό είναι τόσο χυδαίο. Συγγνώμη», δήλωσε η μάρτυρας δακρυσμένη.

Στη συνέχεια, η Νιούσομ βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις. «Προσπαθήσατε να του πείτε “όχι”;», ρώτησε ο δικηγόρος υπεράσπισης. Η Σίμπελ Νιούσομ είπε ότι το έκανε με τη φωνή της και το σώμα της: «Το έκανα χτυπώντας τα πόδια μου. Προσπάθησα να φύγω από εκεί. Προσπάθησα τόσο σκληρά!».

Εάν ο άλλοτε μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή: από 65 ετών κάθειρξη έως ισόβια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...