223
Ο Αρμιν Λάσετ λίγο πριν μιλήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών. Η Άνγκελα Μέρκελ περνάει από πίσω του... | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Αρμιν Λάσετ: Ποιος φταίει για το κακό αποτέλεσμα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2021, 21:30
Ο Αρμιν Λάσετ λίγο πριν μιλήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών. Η Άνγκελα Μέρκελ περνάει από πίσω του...
| REUTERS/Kai Pfaffenbach

Αρμιν Λάσετ: Ποιος φταίει για το κακό αποτέλεσμα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2021, 21:30

«Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα». Αυτό παραδέχτηκε το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα μετά την πρώτη επίσημη πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο υποψήφιος καγκελάριος του συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών Αρμιν Λάσετ, ο οποίος απηύθυνε ωστόσο έμμεση πρόσκληση προς τους Φιλελεύθερους (FDP) και τους Πράσινους για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Σε ό,τι αφορά το δυσμενές αποτέλεσμα, το απέδωσε στην απουσία «μπόνους εξουσίας», επειδή ο αρχηγός του CDU δεν ήταν και καγκελάριος, καταλογίζοντας εμμέσως την ευθύνη στην Ανγκελα Μέρκελ, η οποία στεκόταν παραδίπλα, κατά την ομιλία του στα κεντρικά του CDU στο Βερολίνο.

«Η Γερμανία χρειάζεται τώρα έναν συνασπισμό για το μέλλον», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να σχηματιστεί ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Ένωσης.

O Αρμιν Λάσετ μιλά για το αποτέλεσμα, η Ανγκελα Μέρκελ (δεύτερη από δεξιά) παρακολουθεί ανέκφραστη (Hauke-Christian Dittrich/Pool via REUTERS)

Από την πλευρά του ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι το κόμμα του προηγείται και επομένως έχει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του Κόμματος των Φιλελεύθερων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, δεν αποκλείεται να έχει τελικά τον ρόλο του ρυθμιστή της επόμενης κυβέρνησης. «Οι πολίτες θέλουν μια κυβέρνηση του κέντρου», δήλωσε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του κόμματός του. Η δήλωσή του ερμηνεύτηκε από πολλούς σχολιαστές ως νύξη προς την Χριστιανική Ένωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...