191
Αρμένιος στρατιώτης σε βολές του πυροβολικού κατά θέσεων των Αζέρων | Defence Ministry of Armenia/Handout via REUTERS

Αρμενία: Οι Τούρκοι κατέρριψαν αεροσκάφος μας – Διαψεύδει η Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 18:16
Αρμένιος στρατιώτης σε βολές του πυροβολικού κατά θέσεων των Αζέρων
|Defence Ministry of Armenia/Handout via REUTERS

Αρμενία: Οι Τούρκοι κατέρριψαν αεροσκάφος μας – Διαψεύδει η Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 18:16

Αρμενικό αεροσκάφος Su-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Αρμενίας, όμως η Αγκυρα το διαψεύδει.

Το τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε από αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα). Οπως αναφέρει το αρμενικό υπουργείο, στη συνέχεια, το τουρκικό F-16 κατέρριψε ένα Su-25, με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τη ζωή του.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Αμυνας της Αρμενίας αναφέρει ότι το τουρκικό μαχητικό, που βρισκόταν στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν, κάλυπτε τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, που έπληξαν την αρμενική πόλη Βαρντένις.

«Σήμερα στις 10:30 τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Γκιαντζά για να παράσχουν κάλυψη στα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων του Αζεϊρμπαϊτζάν στην πόλη Βαρντένις, στα χωριά Μετς Μάτσικ και Σοτκ. Τουρκικό μαχητικό τύπου F-16 κατέρριψε μαχητικό Su-25 το οποίο εκτελούσε στρατιωτική αποστολή. Ο πιλότος δυστυχώς σκοτώθηκε ηρωικά. Το τουρκικό μαχητικό βρισκόταν σε βάθος 60 χιλιομέτρων (στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν) σε ύψος 8.200 μέτρων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αμεση ήταν η αντίδραση της τουρκικής πλευράς, η οποία διέψευσε το αρμενικό υπουργείο Αμυνας. Οπως μεταδίδει η Daily Sabah, επικαλούμενη δήλωση του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης, Φαχρετίν Αλτούν, η Αγκυρα αρνείται τους ισχυρισμούς του Ερεβάν περί κατάρριψης του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...