218
Το γιγαντιαίο campus της Apple στη Silicon Valley (όπως φαίνεται από το διάστημα), παραμένει σχεδόν άδειο εδώ και ενάμισι χρόνο | Satellite image ©2019 Maxar Technologies/EPA

Apple: Αναβάλλεται η επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2021, 12:45
Το γιγαντιαίο campus της Apple στη Silicon Valley (όπως φαίνεται από το διάστημα), παραμένει σχεδόν άδειο εδώ και ενάμισι χρόνο
|Satellite image ©2019 Maxar Technologies/EPA

Apple: Αναβάλλεται η επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2021, 12:45

Πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες είχαν ανακοινώσει την άνοιξη ότι Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στα γραφεία τους, ενώ άλλες είχαν δηλώσει ότι αυτό θα γίνει μόνο για ένα μέρος των υπαλλήλων.

Ομως, η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα άλλαξε τα πλάνα για αρκετές εταιρείες, όπως για την Apple, που ανακοίνωσε ότι αντί του Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στα γραφεία τους τον Ιανουάριο -και βλέπουμε.

Η κατασκευάστρια του iPhone ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα επιβεβαιώσει το χρονοδιάγραμμα για το εκ νέου άνοιγμά της έναν μήνα προτού να ζητηθεί να επιστρέψουν στα γραφεία οι υπάλληλοί της.

Στο υπόμνημα, το οποίο εστάλη στο προσωπικό την Πέμπτη, επισημαίνεται επίσης ότι προς το παρόν η εταιρεία δεν πρόκειται να κλείσει τα γραφεία ούτε καταστήματα λιανικής της, αλλά καλεί τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οταν επιστρέψουν οι εργαζόμενοι, θα μπορούν να δουλεύουν μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα από το γραφείο: Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη.

Η εταιρεία αύξησε επίσης τους ελέγχους που απαιτεί από τους λίγους εργαζόμενους που βρίσκονται στα γραφεία, στα τρία τεστ την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Facebook έχει ήδη ανακοινώσει από τον Ιούνιο, ότι η τηλεργασία θα συνεχιστεί για τους περισσότερους εργαζόμενους και μετά το τέλος της πανδημίας, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να εργάζονται στα γραφεία τους τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...