175
Η εταιρεία δέχτηκε να καταβάλει τη μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει δοθεί στις ΗΠΑ για την ασφάλεια παιδιών | EPA/DAVID CHANG

Αποζημίωση $46 εκατ. από την Ikea για τον θάνατο παιδιού από ελαττωματικό έπιπλο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 15:33
Η εταιρεία δέχτηκε να καταβάλει τη μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει δοθεί στις ΗΠΑ για την ασφάλεια παιδιών
|EPA/DAVID CHANG

Αποζημίωση $46 εκατ. από την Ikea για τον θάνατο παιδιού από ελαττωματικό έπιπλο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 15:33

Η οικογένεια ενός παιδιού δύο ετών, που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από έπιπλο το οποίο κατασκεύασε η Ikea, θα αποζημιωθεί από την εταιρεία με 46 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στις ΗΠΑ για υπόθεση που αφορά θανάτους παιδιών, ανέφερε το BBC.

Ενα μέρος της αποζημίωσης (συγκεκριμένα 1 εκατ. δολάρια) θα δοθεί από την οικογένεια του θύματος σε ακτιβιστικές ομάδες που εργάζονται για την προστασία των παιδιών από επικίνδυνα προϊόντα.

Το δυστύχημα συνέβη τον Μάιο του 2017 στην Καλιφόρνια. Ο Γιόζεφ Ντούντεκ, μόλις δύο ετών τότε, πέθανε από ασφυξία όταν μία συρταριέρα Malm έπεσε πάνω του μέσα στην κατοικία του.

Το έπιπλο, που ζυγίζει 32 κιλά, είχε ανακληθεί ένα χρόνο νωρίτερα από την εταιρεία γιατί ευθυνόταν για άλλους τρεις θανάτους παιδιών, όλα δύο ετών. Η Ikea είχε συμφωνήσει να πληρώσει 50 εκατ. δολάρια στις τρεις οικογένειες. , αλλά και να πωλεί στις ΗΠΑ έπιπλα που τηρούν τους κανονισμούς ασφάλειας.

Το 2017 η Ikea ανανέωσε μάλιστα την ανάκληση, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έπιπλο είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να αναποδογυρίσει αν δεν στηρίζεται στον τοίχο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...