296
Ο Τσάβι, ένα από από τα αγαπημένα παιδιά της ισπανικής ομάδας δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο την πίεση που νοιώθει στον πάγκο της Μπάρτα | Reuters

Αποχωρεί από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Τσάβι

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2024, 14:21
Ο Τσάβι, ένα από από τα αγαπημένα παιδιά της ισπανικής ομάδας δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο την πίεση που νοιώθει στον πάγκο της Μπάρτα
|Reuters

Αποχωρεί από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Τσάβι

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2024, 14:21

Ηταν μια σχέση που οι περισσότεροι θα πόνταραν ότι θα μπορούσε να κρατήσει χρόνια και να γράψει Ιστορία. Ο Τσάβι, εμβληματικός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ανέλαβε τα ηνία της ισπανικής ομάδας τον Νοέμβριο του 2021 και έδειχνε να «κουμπώνει» απόλυτα στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία της.

Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής, μετά την ήττα-σοκ από τη Βιγιαρεάλ στο Καμπ Νου με σκορ 3-5, ο Τσάβι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο των Μπλαουγκράνα στο τέλος της σεζόν.

«Το συναίσθημα του να είσαι προπονητής της Μπάρτσα είναι δυσάρεστο, είναι σκληρό, νιώθεις ότι δεν σε σέβονται πολλές φορές, ότι η δουλειά σου δεν εκτιμάται και είναι τρομερή καταπόνηση της ψυχικής υγείας, της διάθεσης. Είμαι πολύ θετικός τύπος, αλλά η ενέργεια πέφτει σε σημείο που λες ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσω» είπε συγκινημένος.

«Και έτσι είναι, το έχω αποφασίσει εδώ και καιρό και είναι μια κατάσταση που ήδη επηρεάζει τον σύλλογο. Και μετά πρέπει να αποφασίσω ότι φεύγω στις 30 Ιουνίου χωρίς άλλη καθυστέρηση» σημείωσε ο Τσάβι και πρόσθεσε:

«Αν είχαμε κερδίσει 3-2, ίσως δεν θα το έλεγα σήμερα, αλλά ίσως την επόμενη εβδομάδα. Ηταν να βρω τη στιγμή, το είχα αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν το έχω πει στους παίκτες, αύριο θα τους μιλήσω, σήμερα τους έχω δει πολύ τσακισμένους, είναι ένας από τους λόγους αυτής της αλλαγής δυναμικής. Δεν τους αξίζει η κατάσταση που περνάμε».

O Tσάβι με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ισπανία την περυσινή σεζόν, ενώ συνολικά έχει κάτσει στον πάγκο των Καταλανών 122 φορές, με απολογισμό 76 νίκες, 20 ισοπαλίες και 26 ήττες σε αυτά τα δυόμισι χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...