257
Ο Μάκης Βορίδης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη | Dimitris Kapantais / SOOC

Αποχή ο Βορίδης για τα ομόφυλα – «κανένα θέμα παραίτησης»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2024, 16:07
Ο Μάκης Βορίδης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη
|Dimitris Kapantais / SOOC

Αποχή ο Βορίδης για τα ομόφυλα – «κανένα θέμα παραίτησης»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2024, 16:07

Τον δρόμο της… αποχής επιλέγει τελικά ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απόφαση με την οποία κλείνει για την κυβέρνηση ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο σε σχέση με την έγκριση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Κατά το ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Βορίδης – που εδώ και ημέρες επαναλαμβάνει την κάθετη διαφωνία του με την προωθούμενη ρύθμιση, επικαλούμενος ακόμη και νομικά επιχειρήματα– γνωστοποίησε την οριστική απόφασή του (η οποία προφανώς προέκυψε κατόπιν συνεννόησης με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό) μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές διαβεβαίναν πως δεν τίθεται ζήτημα Βορίδη στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικρατείας, σημείωναν, είχε εκφράσει την επιφύλαξή του για το ζήτημα πριν αναλάβει χαρτοφυλάκιο και επέλεξε τη στάση της αποχής, οπότε «δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο».

Με τον τρόπο αυτό πήραν «άδοξο τέλος» όλα τα σενάρια περί παραίτησής του και έμεινε πια μόνο ως ατάκα το «Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι» που είχε πει ο ίδιος ο υπουργός σε συνέντευξή του στο «Βήμα», για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση…

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να τεθεί απόψε Τετάρτη σε διαβούλευση, με στόχο να έχει ψηφιστεί έως τις 12 ή τις 13 Φεβρουαρίου.

Πάντα κατά το ρεπορτάζ, σε σχόλιό του για το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου, ο Πρωθυπουργός παρατήρησε αστειευόμενος ότι αν η ψηφοφορία γίνει στις 14 Φεβρουαρίου (ανήμερα της καθιερωμένης και στη χώρα μας εορτής του Αγίου Βαλεντίνου) θα υπάρχει και ένας σχετικός συμβολισμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...