427
Ο Μένιος Φουρθιώτης αποδείχτηκε ότι είχε, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ, ομάδα αστυνομικών για να τον φυλάνε | social media

Αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 20:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/03/2021, 22:45
Ο Μένιος Φουρθιώτης αποδείχτηκε ότι είχε, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ, ομάδα αστυνομικών για να τον φυλάνε
|social media

Αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 20:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/03/2021, 22:45

Με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποσύρθηκαν από την Τετάρτη οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη. Η είδηση δεν είναι βέβαια η παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη αλλά ότι όντως το ελληνικό κράτος παρείχε αστυνομική προστασία στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ και όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον κ. Φουρθιώτη.

Και όντως μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από τηνσυνοδεία του τηλεπαρουσιαστή.

Απορίας άξιο είναι και πάλι γιατί είχε τόση αστυνομική φρουρά ο κ. Φουρθιώτης και με τίνος την απόφαση -και πότε φυσικά- απέκτησε τη συνοδεία, την οποία πλήρωνε ο έλληνας φορολογούμενος.

Το θέμα πήρε εξάλλου και πολιτικές διαστάσεις, με τον Χρήστο Σπίρτζη, αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να θέτει, με ανακοίνωσή του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη μια σειρά από ερωτήματα που κάνουν τουλάχιστον αίσθηση, αφού σε αυτά γίνεται λόγος για 14 (!) αστυνομικούς οι οποίοι φέρεται να είχαν παραχωρηθεί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη καθώς και δύο (!) θωρακισμένα αυτοκίνητα.

«Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιον λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος είπε ότι θα φέρει το θέμα και στη Βουλή.

Όταν πάντως ο Γιώργος Καμίνης, βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, είχε φέρει τον Ιανουάριο του 2020 στη Βουλή το θέμα της φύλαξης από την ΕΛ.ΑΣ «επίσημων και ευπαθών στόχων», καταδεικνύοντας τον υπερβολικό αριθμό αστυνομικών που διατίθενται για αυτή την υπηρεσία και το υψηλό κόστος για τον προϋπολογισμό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Οικονόμου είχε αρνηθεί στην ουσία να απαντήσει, επικαλούμενος διατάξεις περί απορρήτου που αφορούν θέματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε και αυτός ότι θα ξαναφέρει το θέμα στη Βουλή, με αφορμή την απόσυρση της φρουράς του κ. Φουρθιώτη.

«Μαθαίνω τώρα πως ελήφθη η απόφαση να αποσυρθεί η πολυπληθής φρουρά του συγκεκριμένου. Πρόκειται, φυσικά, για άμεση παραδοχή του λάθους. Είναι όμως μια στάση βαθιά υποκριτική, καθώς όταν το υπουργείο ρωτήθηκε, απέφυγε τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με κάθε τρόπο. Στην επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσω την επόμενη εβδομάδα, εκ νέου για το θέμα, ελπίζω το υπουργείο να επιδείξει μεγαλύτερη προθυμία να μοιραστεί με την Εθνική Αντιπροσωπεία “μυστικά και ντοκουμέντα”», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...