298
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς στη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης στη Βιέννη | REUTERS/Lisi Niesner

Αποσύρεται από την πολιτική ο Σεμπάστιαν Κουρτς!

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 12:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/12/2021, 13:40
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς στη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης στη Βιέννη
|REUTERS/Lisi Niesner

Αποσύρεται από την πολιτική ο Σεμπάστιαν Κουρτς!

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 12:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/12/2021, 13:40

Σε ηλικία 35 ετών, ο Σεμπάστιαν Κουρτς πρόλαβε και να γίνει καγκελάριος της Αυστρίας και να εγκαταλείψει ατιμασμένος το αξίωμα και, καθώς φαίνεται, να αποχωρήσει και από την πολιτική!

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, κατά του οποίου διεξάγεται δικαστική έρευνα για διαφθορά και χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων μέσω κρατικού χρήματος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή, όπως είχαν προεξοφλήσει λίγο νωρίτερα αυστριακά μέσα ενημέρωσης. «Η γέννηση του γιου του», το περασμένο Σαββατοκύριακο, «του έδωσε το έναυσμα», έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα η Kronen Zeitung, επικαλούμενη τον στενό κύκλο του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο πρώην καγκελάριος έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, όπως είχε ανακοινώσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ÖVP.

Και είπε: «Σήμερα ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου», δήλωσε ο Κουρτς μιλώντας στα ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι θέλει να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του.

Ο Κουρτς αποχώρησε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο μετά την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά, αλλά παρέμεινε στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αντικαταστάθηκε στην καγκελαρία από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό συνεργάτη του, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Στα μέσα του Νοεμβρίου, το αυστριακό κοινοβούλιο ήρε τη βουλευτική ασυλία του.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην καγκελαρία, το υπουργείο Οικονομικών και άλλα κυβερνητικά γραφεία, κατόπιν υποψιών για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων ανάμεσα στο 2016 και το 2018. Στόχος ήταν η χρηματοδότηση της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και η εγκωμιαστική κάλυψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Österreich.

Ο Κουρτς ήταν ο νεότερος πρωθυπουργός στον κόσμο όταν ανέλαβε την καγκελαρία, στα 31 του χρόνια. Σήμερα είναι 35 ετών.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός με την Ακροδεξιά κατέρρευσε το 2019, όταν ο εταίρος του βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς.

Η διεξαγωγή νέων εκλογών τού επέτρεψε να επιστρέψει στην καγκελαρία, αυτή τη φορά επικεφαλής συνασπισμού με τους Πράσινους, μέχρι την παραίτησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...