778
|

Αποστολάκης μετά το βίντεο με Κασσελάκη: Δεν αποκλείω διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – δεν θα είναι και καταστροφή!

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 16:27

Αποστολάκης μετά το βίντεο με Κασσελάκη: Δεν αποκλείω διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – δεν θα είναι και καταστροφή!

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 16:27

Κίνδυνος διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές υπάρχει, αλλά δεν τρομάζει. Δεν θα είναι και καταστροφή, ίσως και να οδηγήσει και σε κάτι καλύτερο!

Η εκτίμηση ανήκει στον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος  σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά την κοινή του παρουσία με τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, στη Μακρόνησο, που προκάλεσε νέο γύρο αντεγκλήσεων στην Κουμουνδούρου, μίλησε ανοικτά για το ενδεχόμενο διάσπασης, αναλόγως με το ποιο θα είναι αποτέλεσμα της κούρσας διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

«Για να υπάρξει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, μετά από δύο διαδοχικές εκλογές, σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά, κάτι δεν πάει καλά, σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του εξήγηση. (…) Όταν τεθεί ένα πλαίσιο που καθορίζει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος, αυτοί που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο που θα είναι και το μέλλον, θα το στηρίξουν. Αν κάποιοι διαφωνούν, ενδεχομένως να μην είναι στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε αρχικά στην απάντησή του ο κ. Αποστολάκης και στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο διάσπασης:

«Βεβαίως και δεν το αποκλείω Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καταστροφή. Ενδεχομένως να είναι μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα».

«Δεν είναι καλό,  δεν το επιδιώκει κανείς. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν περισσεύει»,  έσπευσε να συμπληρώσει, σε κάθε περίπτωση όμως, ξεκαθάρισε πως δεν τρομάζει κανέναν αυτή τη στιγμή, μια τέτοια εξέλιξη.

Οσο για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το βίντεο της Μακρονήσου με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ίδιο σε υποστηρικτικό ρόλο – και ειδικά για αυτή του έτερου διεκδικητή της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου- ο κ. Αποστολάκης, θέλησε να επισημάνει ότι «κανένας δεν  είναι ιδιοκτήτης της Ιστορίας και κανείς δεν μπορεί να περιφρουρήσει κάτι με κριτήρια τέτοιου τύπου που να μην αφήνει ή να δημιουργεί ένα σκληρό πυρήνα μέσα στον οποίο δεν μπορεί να μπει κανείς άλλος».

«Η Ιστορία  ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όλοι όσοι έχουν ευαισθησίες πάνω σε αυτά τα θέματα και προβληματισμούς, τους επιτρέπεται ή έχουν δικαίωμα να επικαλούνται όλη αυτή την ιστορία. Επομένως, δεν νομίζω ότι είναι κομψό, ούτε ότι είναι επιτυχημένο το να ζητάει ο κ. Τσακαλώτος συγνώμη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε διακριτικά  ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ για το «συγγνώμη» που ζήτησε εκ μερους ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών για την εικόνα Κασσελάκη στη Μακρόνησο.

 «Θεωρώ ότι δεν είναι κομψό. Λάθος ή σωστό, δεν ξέρω. Πάντως είναι μία αντιπαράθεση η οποία δεν έχει νόημα», επέμεινε. «Ολη αυτή η υπόθεση -προσπαθησε να εξηγήσει- ήταν ένας συμβολισμός και μία επίκληση κάποιων ιστορικών γεγονότων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με μία, με την καλή έννοια, σαν δείγματα ενότητας και αποφυγής των λαθών».

Ερωτηθείς τέλος, πώς προέκυψε η ιδέα για το γύρισμα του επίμαχου βίντεο, ο ναύαρχος Αποστολάκης, απάντησε λέγοντας:

«Νομίζω, ότι στις μέρες που ζούμε, η επίκληση της ιστορίας και η προσπάθεια να φανεί ότι χρειάζεται ενωτικότητα, αρκετά δεδομένα και αρκετά στοιχεία για να πατήσουμε και να δείξουμε ότι η ενωτικότητα και η προσπάθεια η συλλογική και οι αγώνες για τη δημοκρατία έχουν αξία και πρέπει να τις χρησιμοποιούμε σαν πιθανώς τα σταθερά βήματα, θεωρώ λοιπόν ότι επειδή ο χώρος είναι συμβολικός και θα περνούσε ένα μήνυμα, αυτό που πέρασε, της ενότητας, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν και μεταφράσεις ότι είναι διχαστικό, δεν νομίζω ότι είναι διχαστικό».

Οπως είπε, η ιδέα ήταν του κ. Κασσελάκη και ο ίδιος συμφώνησε, ενώ αναφορικά με τη δική του συμμετοχή στο βίντεο επικαλέστηκε τις ικανότητές του ως κυβερνήτη (σ.σ. του φουσκωτού με το οποιο πήγε στη Μακρόνησο ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ανάγκες του βίντεο):

«Ζήτησε να πάει, ο καιρός ήταν τέτοιος που δεν γινόταν να πάει διαφορετικά, μόνο με κάποιο φουσκωτό και με κάποιον ο οποίος μπορεί να περάσει από τον καιρό, καταφέραμε να πάμε», εξήγησε.

Οσον αφορά τη συγκυρία της προβολής του βίντεο (εν μέσω ολικής καταστροφής στις πληγεισες από τις πλημμύρες της θεομηνίας Daniel περιοχές) ο κ. Αποστολάκης διευκρίνισε ότι γυρίστηκε την Κυριακή, χωρίς σκηνοθέτη, με μία κάμερα και ότι ήταν ευθύνη του ίδιου του κ. Κασσελάκη.

«Αυτό που εκείνος θεωρεί  ότι αυτή τη στιγμή έπρεπε να γίνει, έχει και την ευθύνη, Και εγώ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι πιο σοβαρά πράγματα αυτά  (…) το πλάνο ήταν να γίνει, αλλά το πότε θα προβληθεί ή πότε θα φαινόταν ήταν ένα άλλο θέμα. Πράγματι», παραδέχθηκε, «δεν ήταν η καταλληλότερη στιγμή».

«Εγώ -δικαιολογήθηκε- απλά συμμετείχα στο να γίνει μία κίνηση η οποία θεωρώ ότι σαν συμβολισμός προσφέρει, θεωρώ ότι βοηθάει στο ενωτικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει».

Και έκλεισε με τη διαβεβαίωση ότι η θέση που έχει πάρει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου στο ζήτημα της ανάδειξης της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ίδια:  ότι στηρίζει όλους τους υποψηφίους…

Δεν τους πάει βέβαια και όλους με φουσκωτό στη Μακρόνησο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...