616
«Αριστερός δεν σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας», σχολίασε με νοημα ο ναύαρχος Αποστολάκης κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στον Αlpha | YouTube/ΕΡΤ

Αποστολάκης για «16»: Ας καταλάβουν ότι έχουμε νέο αρχηγό – πάει και τελείωσε

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2023, 13:01
«Αριστερός δεν σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας», σχολίασε με νοημα ο ναύαρχος Αποστολάκης κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στον Αlpha
|YouTube/ΕΡΤ

Αποστολάκης για «16»: Ας καταλάβουν ότι έχουμε νέο αρχηγό – πάει και τελείωσε

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2023, 13:01

Μια ημέρα μετά την ηχηρή διαφοροποιηση των «16» στην ψηφοφορία για το οργανόγραμμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο στενός συνεργάτης του νεοεκλεγέντος προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, και πυλώνας της τριανδρίας με Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μίλησε για φυσιολογικές αντιδράσεις που όμως δεν είναι λογικό να εξελιχθούν σε «εμφύλιο πόλεμο» και για μία ακόμη φορά συνέστησε προς όλες τις φατρίες της Κουμουνδούρου να «χωνέψουν» ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός.

«Ολοι πρέπει να να σταθούν στο καινούργιο αρχηγό, να καταλάβουν ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός. Τελείωσε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στους 16 που ύψωσαν ανάστημα στη νέα ηγεσία αρνούμενοι να εγκρίνουν με την ψήφο  τους τις επιλογές της.

Σε κάθε περίπτωση, εκτίμηση του κ. Αποστολάκη ήταν πως  μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες και αρχίζει να δουλεύει το κόμμα, τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά.

« Ο καθένας έχει ευθύνη για αυτά που κάνει και για αυτά που λέει. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αναστολές και αντιδράσεις. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι φυσιολογικό να ξεκινήσει ένας πόλεμος ο οποίος δεν έχει και κανένα νόημα. Θεωρώ ότι ο χρόνος είναι κάτι το οποίο θα λειτουργήσει θετικά και ας δούμε λίγο και το πώς θα κινηθεί ο κ. Κασσελάκης από δω και στο εξής», συμπλήρωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αν όλο αυτό το κουμαντάρει με τον κατάλληλο τρόπο  η ομάδα που έχει επιλεγεί, θα δώσει το αποτέλεσμα που αναμένεται».

Οπως θέλησε να επαναλάβει ο στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη, περιθώρια για προσωπικές επιδιώξεις στελεχών στο κόμμα δεν υφίστανται. «Ο στόχος είναι να λειτουργήσει το κόμμα αποτελεσματικά και να αρχίσει να γίνεται παραγωγή πολιτικής και προτάσεις για τις λύσεις», τόνισε ο κ. Αποστολάκης, ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αποχωρήσεις διαφωνούντων, δεν έδειξε να ανησυχεί και πολύ:

«Η Αριστερά μας έχει συνηθίσει σε τέτοια θέματα. Καλό θα είναι να μην γίνει. Δεν περισσεύει κανείς. Για όλους υπάρχει δουλειά και όλοι πρέπει να να σταθούν στο καινούργιο αρχηγό, να καταλάβουν ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός. Τελείωσε αυτό».

Στην παρατήρηση εξάλλου ότι ο κ. Κασσελάκης δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ΠΑΣΟΚ, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ αρκέστηκε να πει ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει τη δουλειά του και εμείς τη δική μας».

Οσον αφορά τον νέο αναβαθμισμένο ρόλο του υπερσυντονιστή Πολάκη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης παραδέχτηκε ότι ο τρόπος συμπεριφοράς του είναι αψύς, αλλά όπως είπε, «έχει δουλέψει».

«Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε άτομα που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν. Μπορεί ο τρόπος να ειναι διαφορετικός αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο κ. Πολάκης έχει δουλέψει και είναι καθαρός», θέλησε να επισημάνει και στο ερώτημα πώς γίνεται να μιλούν στην Κουμουνδούρου για νέα εποχή με το παλιό και αψύ (βλ. Πολάκη) σε περίοπτη θέση, απάντησε λέγοντας:

«Οι ιδέες είναι φρέσκες, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μια ιστορία. Ας αφήσουμε αυτή την ομάδα πώς θα λειτουργήσει. Το αποτέλεσμα κρίνει το τι θα γίνει».

Αναφορικά εξάλλου με τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ -θέμα τριβής στην Κουμουνδούρου- επανέλαβε ότι απαιτείται χρόνος και θα γίνει όταν θα είναι έτοιμο το κόμμα.

Προέβαλε μάλιστα και τη δικαιολογία της στρατιωτικής θητείας του κ. Κασσελάκη, για να εξηγήσει ότι  η διεξαγωγή του συνεδρίου εντός του Νοεμβρίου, όπως ζητούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι εφικτή καθώς θα χρειαστεί προεργασία αλλά και να πάει φαντάρος ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης θα πάει φαντάρος τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί στο Στρατό Ξηράς, καθώς εκεί έχει τοποθετηθεί.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τη δήλωση Κασσελάκη ότι είναι ευκατάστατος και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να δουλέψει ξανά, ο κ. Αποστολάκης παρατήρησε χαρακτηριστικά  ότι «αριστερός δεν σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας», οπότε αν κάποιος έχει μία οικονομική άνεση, δεν σημαίνει ότι του στερείται αυτομάτως  το δικαίωμα να είναι αριστερός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...