264
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 24 Μαρτίου | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Αποστάσεις Μακρόν από τον Μπάιντεν για τον «χασάπη Πούτιν»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2022, 16:13
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 24 Μαρτίου
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Αποστάσεις Μακρόν από τον Μπάιντεν για τον «χασάπη Πούτιν»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2022, 16:13

Ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγεται η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, ακόμη και αν είναι λεκτική, παίρνοντας με τον τρόπο αυτό αποστάσεις από όσα είχε δηλώσει χθες ο Τζο Μπάιντεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος, που επισκεπτόταν την Πολωνία, είχε πει μεταξύ άλλων το Σάββατο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «χασάπης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία – μια δήλωση για την οποία αργότερα ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για παρερμηνεία.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην ξεφύγει η κατάσταση» στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή ο Μακρόν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

Για τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, ο Μακρόν είπε: «Κάναμε την επιλογή να μην παρέμβουμε στρατιωτικά στη σύρραξη. Δεν πρέπει να είμαστε μέρος της κλιμάκωσης, της λεκτικής και στην πράξη». Διευκρίνισε δε ότι «δεν θα χρησιμοποιούσε» τα λόγια του Τζο Μπάιντεν.

Η Μόσχα είχε απαντήσει με οργή στις αναφορές του Μπάιντεν, τονίζοντας ότι έτσι κλείνει το παράθυρο των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ,

Ο γάλλος πρόεδρος, όπως σημειώνει το AFP, είπε ακόμη ότι θα συνομιλήσει (για άλλη μία φορά τις τελευταίες εβδομάδες) με τον Πούτιν για την εκκένωση αμάχων από την Μαριούπολη. Την Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώσει ότι η Γαλλία θα συνεργαστεί για την επιχείρηση αυτή με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Εργο που πρέπει να φέρει σε πέρας, όπως ακόμη είπε ο Μακρόν, είναι η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και έπειτα πλήρους απόσυρσης των ρωσικών δυνάμεων με διπλωματικά μέσα. «Και, αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, δεν μπορούμε να κλιμακώνουμε λεκτικά ή με πράξεις», επισήμανε με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...