311
|

Απορρίφθηκε η μήνυση του «μωρού του Nevermind» κατά των Nirvana

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2022, 17:02

Απορρίφθηκε η μήνυση του «μωρού του Nevermind» κατά των Nirvana

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2022, 17:02

Η μήνυση για παιδική πορνογραφία που κατέθεσε στα τέλη Αυγούστου ο άνδρας ο οποίος εμφανίστηκε ενώ ήταν μωρό και γυμνό μέσα σε μια πισίνα, στο εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ «Nevermind» των Nirvana, τέθηκε στο αρχείο από δικαστή στην Καλιφόρνια.

Ο δικαστής απέρριψε την υπόθεση, διότι ο ενάγων Σπένσερ Ελντεν δεν απάντησε στα επιχειρήματα που αντέτειναν οι δικηγόροι των Nirvana, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η προσφυγή του είναι αβάσιμη.

Ο δικαστής έδωσε νέα προθεσμία, έως τις 13 Ιανουαρίου, προκειμένου ο Ελντεν να καταθέσει μια νέα μήνυση. «Θα καταθέσουμε πολύ σύντομα μια δεύτερη μήνυση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Σπένσερ θα μπορέσει να προωθήσει την υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος του ενάγοντος στο AFP.

Ο Σπένσερ Ελντεν είχε φωτογραφηθεί στην πισίνα το 1991 σε ηλικία 4 μηνών (το άλμπουμ κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά). Ποζάρει γυμνός με το βλέμμα του καρφωμένο σε ένα χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου που κρέμεται από ένα αγκίστρι. Το άλμπουμ, με θρυλικά τραγούδια όπως το «Smells Like Teen Spirit», πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη ροκ μουσική.

Στα τέλη Αυγούστου, έναν μήνα πριν από την 30ή επέτειο της κυκλοφορίας του άλμπουμ, ο Eλντεν κατέθεσε μήνυση, κατηγορώντας το συγκρότημα ότι ούτε ο… ίδιος ούτε οι γονείς του έδωσαν την παραμικρή άδεια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του «και σίγουρα όχι για την εμπορική εκμετάλλευση των φωτογραφιών του ίδιου με παιδοπορνογραφικό χαρακτήρα».

Ο ενάγων, που υποστήριξε ότι δεν έλαβε ποτέ οικονομική αποζημίωση για τη φωτογραφία (πέρα από τα 30 δολάρια που ισχυρίζεται ότι πήραν οι γονείς του), ζητούσε το ποσό των 150.000 δολαρίων ως αποζημίωση από το καθένα από τα 15 πρόσωπα σε βάρος των οποίων είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Μεταξύ αυτών, τα πρώην μέλη των Nirvana, η εκτελέστρια της διαθήκης του Κερτ Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ, όπως και ο φωτογράφος Κερκ Γουέντλ.

Απαντώντας στη μήνυση, οι εναγόμενοι υποστήριξαν ότι ο «Ελντεν πέρασε τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως το αυτοαποκαλούμενο “μωρό των Νirvana”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...