312
| REUTERS/Lucy Nicholson

Απορρίφθηκε η μήνυση της Ασλεϊ Τζαντ κατά του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 12:57

Απορρίφθηκε η μήνυση της Ασλεϊ Τζαντ κατά του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 12:57

Δεν καλύπτει ο νόμος της Καλιφόρνιας περί σεξουαλικής παρενόχλησης τις κατηγορίες της Ασλεϊ Τζαντ κατά του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, απεφάνθη την Τετάρτη δικαστήριο του Λος Αντζελες, απορρίπτοντας την μήνυση της ηθοποιού κατά του πάλαι ποτέ ισχυρότερου άντρα στο Χόλιγουντ.

Η ηθοποιός όμως, μπορεί να προχωρήσει στην αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του, είπε ο δικαστής, που διευκρίνισε ότι δεν εξέτασε αν όντως υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση κατά της Τζαντ, καθώς ο νόμος δεν καλύπτει την δική της περίπτωση.

Η 50χρονη Τζαντ ήταν από τις πρώτες γυναίκες, τον Οκτώβριο του 2017, που κατηγόρησαν τον παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση και η πρώτη που κινήθηκε δικαστικά εναντίον του. Σύμφωνα με την ίδια, ο Γουάινσταϊν την είχε «στριμώξει» σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 1998, με την πρόφαση να συζητήσουν για θέματα δουλειάς και όταν αυτή αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του, ο παραγωγός την συκοφάντησε στον Πίτερ Τζάκσον, σκηνοθέτη της τριλογίας «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», ο οποίος εκείνη την περίοδο έψαχνε ηθοποιούς για τις τρεις ταινίες. «Κατέστρεψε την καριέρα μου επειδή δεν έκανα σεξ μαζί του», είχε δηλώσει η ηθοποιός. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, η Τζαντ είχε ελάχιστη παρουσία στο Χόλιγουντ.

«Ο Γουάινσταϊν χρησιμοποίησε την εξουσία του στη βιομηχανία του θεάματος για να πλήξει τη φήμη της Τζαντ και να περιορίσει την ικανότητά της να βρει δουλειά», επισημαίνεται στην αγωγή, που είχε καταθέσει η ηθοποιός τον Απρίλιο του 2018. «Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γουάινσταϊν τιμωρούσε την Τζαντ επειδή είχε απορρίψει τις σεξουαλικές του προτάσεις έναν χρόνο νωρίτερα», προσθέτει το κείμενο της αγωγής.

Ο Πίτερ Τζάκσον είχε δηλώσει λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Γουάινσταϊν ότι θυμάται τον παραγωγό να κάνει αρνητικά σχόλια για την Τζαντ, αλλά και τη Μάιρα Σορβίνο, μια ακόμα ηθοποιό που τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο Γουάινσταϊν έχει κατηγορηθεί από 70 γυναίκες ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά ή τις βίασε. Ο ίδιος επιμένει ότι το σεξ ήταν πάντα συναινετικό. Τον Μάιο θα δικαστεί στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία του βιασμού δύο γυναικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...