329
Ο εκ των πρωταγωνιστών -κατά δήλωσή του- του σαμποτάζ στον server του ΕΚΠΑ Δημήτρης Αντωνίου | Tik Tok

Aπολύεται ο συμβασιούχος που κατέβασε τον server στο ΕΚΠΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 16:15
Ο εκ των πρωταγωνιστών -κατά δήλωσή του- του σαμποτάζ στον server του ΕΚΠΑ Δημήτρης Αντωνίου
|Tik Tok

Aπολύεται ο συμβασιούχος που κατέβασε τον server στο ΕΚΠΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 16:15

Στην πόρτα της απόλυσης – ορθότερα της μη ανανέωσης της σύμβασής του, δεδομένου ότι είναι συμβασιούχος εδώ και 19 χρόνια- οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Αντωνίου που προ εβδομάδων είχε κατεβάσει μαζί με συναδέλφους του και μερίδα φοιτητών, τον server του (υπό κατάληψη) Ιδρύματος, ώστε να μην πραγματοποιηθούν ούτε διαδικτυακά οι εξετάσεις του εξαμήνου.

Η εσκεμμένη αυτή ενέργεια που έγινε σύμφωνα με τους αυτουργούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προωθούμενο τότε νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, είχε ως  αποτέλεσμα να μη διεξαχθούν οι εξετάσεις και δεκάδες φοιτητές –ανάμεσά τους και πολλοί επί πτυχίω– να περιμένουν μάταια περίπου μία ώρα πριν ενημερωθούν ότι η διαδικασία ματαιώνεται οριστικά!

Για το σαμποτάζ στον server υπήρξε τόσο ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) με εντολή των πρυτανικών Αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και εισαγγελική έρευνα.

Σε βίντεο (εδώ) που έκανε τον γύρο των social media, ο ίδιος ο κ. Αντωνίου προέβαλε δημοσίως με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο την «εξουδετέρωση» του server και τη ματαίωση των εξετάσεων, ως συμβολική κίνηση, τονίζοντας μάλιστα πως ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει για μην περάσει η νομοθεσία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Η μη ανανέωση της σύμβασης του εν λόγω υπαλλήλου προκάλεσε όπως ήταν επόμενο, την αντίδραση των συναδέλφων του και λοιπων συνδικαλιστών του ΕΚΠΑ, οι οποίοι  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι η συνδικαλιστική του  (ή/και ακτιβιστική, θα μπορούσε να πει κανείς) δράση.

Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνίου έκανε λόγο για «κατά παραγγελία τιμωρία», η οποία, όπως κατήγγειλε «εκφράστηκε δημόσια από την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που, εκ μέρους της, αναλαμβάνουν τη δημόσια διαπόμπευση, λειτουργώντας με όρους αρένας».

Στο ίδιο πλαίσιο μίλησε για δίωξη, την οποία χαρακτήρισε «σημειολογική», αφού όπως είπε,  έχει χαρακτήρα παραδειγματισμού, για να καταλήξει λέγοντας ότι η ελαστική και επισφαλής σχέση εργασίας των συμβασιούχων εξυπηρετεί ώστε να ασκείται τρομοκρατία και εκφοβισμός σε βάρος τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...