176
Φωτογραφία από τους καμένους ορόφους της Κλινικής την 6η Απριλίου 2022 | INTIMEnews

Αποκαταστάθηκε μετά την πυρκαγιά του ’22 και επαναλειτουργεί η Πνευμονολογική του «Παπανικολάου»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 14:54
Φωτογραφία από τους καμένους ορόφους της Κλινικής την 6η Απριλίου 2022
|INTIMEnews

Αποκαταστάθηκε μετά την πυρκαγιά του ’22 και επαναλειτουργεί η Πνευμονολογική του «Παπανικολάου»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 14:54

Σε πλήρη λειτουργία επανέρχεται τις προσεχείς ημέρες η Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου«, στη Θεσσαλονικη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής της. Η Κλινική, υπενθυμίζεται, είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά που προκλήθηκε τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα, η πυρκαγιά που κατέστρεψε την Κλινική το πρωί της 6ης Απριλίου 2022 και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ξεκίνησε από τσιγάρο που είχε ανάψει ένας από τους ασθενείς.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε όλη τη Μονάδα, η οποία εκείνο το διάστημα λειτουργούσε ως κλινική Covid και χάρη στην έγκαιρη διακοπή της παροχής οξυγόνου, δεν πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κλινική παραδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ απομένει ο καθαρισμός του χώρου και η τοποθέτηση του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού ώστε να υποδεχτεί και πάλι, το αργότερο εντός 10 ημερών, τους ασθενείς, που προς το παρόν νοσηλεύονται σε άλλο χώρο.

Η Πνευμολογική Κλινική του Παπανικολάου διαθέτει 34 κλίνες και η αποκατάστασή της ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού 1.136.561,33 ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...