174
Νοτιοκορεάτες στρατιώτες στα όρια της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης ανάμεσα στις δύο χώρες | EPA/JEON HEON-KYUN

Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία ανάμεσα σε Νότια και Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 10:55
Νοτιοκορεάτες στρατιώτες στα όρια της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης ανάμεσα στις δύο χώρες
|EPA/JEON HEON-KYUN

Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία ανάμεσα σε Νότια και Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 10:55

Η Βόρεια Κορέα και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να επαναφέρουν σε λειτουργία τους διαύλους επικοινωνίας τους, που είχαν κοπεί τον Ιούνιο του 2020, ανακοίνωσε την Τρίτη η νοτιοκορεατική προεδρία.

Η Βόρεια Κορέα είχε αναστείλει μονομερώς τη λειτουργία των διαύλων αυτών τον Ιούνιο του 2020, εξαιτίας της οργής που προκάλεσε στην Πιονγκγιάνγκ η αποστολή τυπωμένου προπαγανδιστικού υλικού από αντικαθεστωτικούς στη Νότια Κορέα.

Ωστόσο οι ηγέτες των δύο χωρών, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Μουν Τζε-ιν, αντάλλαξαν αρκετές προσωπικές επιστολές από τον Απρίλιο και συμφώνησαν να αποκατασταθούν οι δίαυλοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σκοπός είναι να υπάρξει οικοδόμηση εμπιστοσύνης και να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο κρατών, κατά την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι όλοι οι διακορεατικοί δίαυλοι επικοινωνίας επαναλειτουργούν από τις 10 το πρωί (τοπική ώρα) κατόπιν συμφωνίας των δύο ηγετών.

Ο Μουν ελπίζει ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επιδιώξει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων προκειμένου η Βόρεια Κορέα να απαλλαγεί από τα πυρηνικά όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους της, με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...