299
Μια γυναίκα προσπερνά την αφίσα του Ερίκ Ζεμούρ στο Παρίσι | REUTERS/Sarah Meyssonnier/File Photo

Αποκαλυπτήρια για την υποψηφιότητα του Ερίκ Ζεμούρ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 09:36
Μια γυναίκα προσπερνά την αφίσα του Ερίκ Ζεμούρ στο Παρίσι
|REUTERS/Sarah Meyssonnier/File Photo

Αποκαλυπτήρια για την υποψηφιότητα του Ερίκ Ζεμούρ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 09:36

Ο κύβος ερρίφθη για τον Ερίκ Ζεμούρ, τον άνθρωπο που θέλει να γίνει Ντόναλντ Τραμπ της Γαλλίας. Ο 63χρονος τηλεαστέρας, πολωτική προσωπικότητα της πάντα ισχυρής γαλλικής Ακροδεξιάς, αναμένεται να ανακοινώσει εντός της Τρίτης την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της προσεχούς άνοιξης.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βίντεο που θα περιέχει «μήνυμα προς τους Γάλλους» θα «αναρτηθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης» προτού ο Ζεμούρ κάνει τηλεοπτική εμφάνιση στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, διευκρίνισε αργά τη νύχτα της Δευτέρας πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν ήδη αρκετά γαλλικά ΜΜΕ.

Πανταχού παρών στον δημόσιο διάλογο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρώην δημοσιογράφος είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει, γεγονός που θορύβησε τη Μαρίν Λεπέν, την υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού, η παρουσία της οποίας στον δεύτερο γύρο θεωρείτο μέχρι τώρα περίπου δεδομένη.

Δεν είναι εύκολος ο δρόμος για τον Ζεμούρ και το γεγονός ότι ο Τραμπ τα κατάφερε στις ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι θα καταφέρει και αυτός στη Γαλλία, με τα ίδια υλικά (σεξισμός, ρατσισμός, δήθεν αντισυστημικότητα κ.ά.). Εως τώρα η (ανεπίσημη) προεκλογική εκστρατεία του ακραίου δημοσιολόγου έχει συναντήσει δυσκολίες: Στις δημοσκοπήσεις μένει στάσιμος, αίθουσες αρνούνται να τον υποδεχθούν, επικρίνεται για έλλειψη οργάνωσης και στις περιοδείες του στην επαρχία αποδοκιμάζεται.

Ο Ζεμούρ έφτασε στο σημείο προ ημερών να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο, ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης στη Μασσαλία. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν σάλο, αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί ότι συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, πιστώνεται ενόψει πρώτου γύρου (θα διεξαχθεί τη 10η Απριλίου 2022) από το 14% ως το 15% των προθέσεων ψήφου, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν (γύρω στο 19%) και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (25%).

Ο Ερίκ Ζεμούρ προγραμματίζει να εμφανιστεί την 5η Δεκεμβρίου σε δημόσια συγκέντρωση στη μεγάλη αίθουσα Zénith. Θα πρόκειται για την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...