809
Βασική μάρτυρας στην υπόθεση φέρεται να δέχεται συνεχείς και επίμονες οχλήσεις από τη  μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, σε σημείο που είναι έτοιμη να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα | ΥοuΤube

Αποκάλυψη τώρα για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Ετοιμο το πόρισμα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 09:41
Βασική μάρτυρας στην υπόθεση φέρεται να δέχεται συνεχείς και επίμονες οχλήσεις από τη  μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, σε σημείο που είναι έτοιμη να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα
|ΥοuΤube

Αποκάλυψη τώρα για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Ετοιμο το πόρισμα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 09:41

Στη τελική ευθεία φέρεται να βρίσκεται πλέον η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, εν αναμονή του τελικού πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών.

Κατά πληροφορίες, έχουν ολοκληρωθεί οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας και μένουν οι διασταυρώσεις με άλλα στοιχεία.

Οπως προαναφέρθηκε, εκκρεμεί ακόμη το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους και των τριών παιδιών.

Διαρροές αναφέρουν ότι οι θάνατοι δύο εκ των τριών κοριτσιών δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου.

Αλλες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και ότι το πόρισμα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, τόνισε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στο πόρισμα της άτυπης επιτροπής.

«Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καθυστέρηση στο πόρισμα της άτυπης επιτροπής τριών συναδέλφων. Οι δύο μάλιστα συνάδελφοι που συμμετέχουν σε αυτή δεν έχουν πραγματοποιήσει νεκροψία-νεκροτομή ούτε έχουν καμία σχέση με τα υπό κρίση περιστατικά και καλούνται να εκτιμήσουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα σε συνδυασμό με τους ιατρικούς φακέλους της υπόθεσης και τα λοιπά διαθέσιμα στοιχεία. Είναι ακριβώς η δουλειά που καλούνται και κάνουν οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροδικαστές σε κάθε υπόθεση αντίστοιχης φύσης που αναλαμβάνουν. Εργασία που απαιτεί πολλές ημέρες, εβδομάδες και πολλές φορές και μήνες», έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους των τριών παιδιών, θα έχει έτοιμο το τελικό συμπέρασμα εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Νέες συζητήσεις πάντως προκάλεσε φωτογραφία-ντοκουμέντο της 9χρονης Τζωρτζίνας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με εμφανείς μελανιές στο χέρι του κοριτσιού.

«Φαίνονται ξεκάθαρα εκχυμώσεις. Οταν έχουμε μια φωτογραφία λέμε, ότι έχει μια σχετική αποδεικτική σημασία. Εάν δεν την αμφισβητήσει κανείς αυτή τη φωτογραφία, πρέπει να την εξετάσει άμεσα», σχολίασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Διαψεύδω ότι είχαν χτυπήσει την Τζωρτζίνα», δήλωσε κατηγορηματικά πρόσωπο από το στενό συγγενικό περιβάλλον της μητέρα της μικρής, Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Εννοείται και το διαψεύδω ότι είχαν χτυπήσει την Τζωρτζίνα. Η οικογένεια δεν έχει κατηγορήσει το κέντρο. Εχει ρωτήσει, επειδή είχαν προκληθεί κάποιες μελανιές στο σώμα του παιδιού όταν ήταν στο κέντρο, πώς προκλήθηκαν. Για τα αποτσίγαρα που φέρεται να είχε καταπιεί η Τζωρτζίνα δεν γνωρίζουμε κάτι. Το σπίτι δεν γίνεται να έμεινε κλειστό μετά τον θάνατο της Ιριδας, ψάχνοντας λίγο καλύτερα, θα δουν ότι δεν ισχύει. Ζούσαν στο ίδιο σπίτι από λίγο μετά τη γέννηση της Τζωρτζίνας», ανέφερε σε δηλώσεις στο Μega το ίδιο πρόσωπο.

«Η Ρούλα είναι ράκος, κυριολεκτικά. Πιστεύω ότι έχει μπει στο στόχαστρο γιατί έχει πάρει μεγάλη διάσταση το θέμα από τους δημοσιογράφους. Προσπαθούν να πιαστούν σε διάφορα θέματα για να την ενοχοποιήσουν. Η Ρούλα δεν θέλει να απαντήσει σε αυτά που λένε ιατροδικαστές που δεν έχουν δει καν το παιδί. Αρνείται την εμπλοκή της και όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος.

»Οι σχέσεις της Ρούλας με τους γονείς του Μάνου ήταν και παραμένουν άριστες. Ξέρουν ποια είναι η Ρούλα και πώς έχει σταθεί στα εγγόνια και στον γιο τους. Τώρα είναι σε διάσταση σα ζευγάρι. Χώρισαν λίγες ημέρες μετά την κηδεία της Τζωρτζίνας, αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν», συμπλήρωσε.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι από την πλευρά των γονιών», υποστήριξε με τη σειρά του ο εξάδελφος της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Θέλανε, όπως και θέλουμε όλοι μας, να διαλευκανθεί η υπόθεση, γιατί κάνει κακό και στη Ρούλα και στη Δήμητρα και σε όσους είμαστε γύρω. Δεν φοβάμαι για το αποτέλεσμα. Γνωρίζω και τα παιδιά από τότε που γεννήθηκαν και τη Ρούλα και τη Δήμητρα Πισπιρίγκου. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για εμάς. Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο θάνατός τους είναι ασφυκτικός ή όχι, δεν είμαι ιατροδικαστής. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η ιατροδικαστική εξέταση της Ιριδας λέει απουσία φλεβοκόμβου, η οποία δεν ξέρω εάν μπορεί να επιφέρει κάποιο πνευμονικό οίδημα, δεν γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι ήταν αυτή η αιτία».

«Μία μάνα πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά της. Η Ρούλα ήταν και με το παραπάνω και στα 3 παιδιά. Εκανε, πιστεύω, ό,τι καλύτερο μπορούσε. Εάν κάποιος ήθελε να κάνει κάτι, γιατί να περάσει τόσο χρονικό διάστημα και να ταλαιπωρεί ένα παιδί για να κάνει κάτι τέτοιο; Πέφτω και στον γκρεμό για τη Ρούλα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Ρούλα ήταν πολύ προστατευτική μάνα, πολύ καθαρή, από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν δίπλα τους. Με έχει ενοχλήσει η εμμονή κάποιων ανθρώπων στα ΜΜΕ», πρόσθεσε ο εξάδελφος της μητέρας.

Την ενόχληση της Ρούλας Πισπιρίγκου φέρεται να έχουν προκαλέσει όσα είπε μία εκ των βασικών μαρτύρων στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η εν λόγω γυναίκα, την οποία γνωρίζει καλά η Ρούλα Πισπιρίγκου και την έχει αναγνωρίσει από την εκπομπή, παρά την αλλοίωση της φωνής στις δηλώσεις της, δέχεται συνεχείς και επίμονες οχλήσεις από τη  μητέρα των τριών κοριτσιών, σε σημείο που είναι έτοιμη να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...