314
H Χάτσινσον κατά την κατάθεσή της στο Κογκρέσο σχετικά με τα συμβάντα της 6ης Ιανουαρίου 2021 - με πρωταγωνιστή φυσικά τον Τραμπ | EPA/MICHAEL REYNOLDS

Αποκαλύψεις: Τραμπ και Σία έκαιγαν έγγραφα στο τζάκι

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 18:35
H Χάτσινσον κατά την κατάθεσή της στο Κογκρέσο σχετικά με τα συμβάντα της 6ης Ιανουαρίου 2021 - με πρωταγωνιστή φυσικά τον Τραμπ
|EPA/MICHAEL REYNOLDS

Αποκαλύψεις: Τραμπ και Σία έκαιγαν έγγραφα στο τζάκι

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 18:35

«Πολλά έγγραφα κάηκαν στο τζάκι, έτσι τα ρούχα του Μαρκ Μέντοους μύρισαν. Η γυναίκα του τού παραπονέθηκε. Και εκνευρίστηκε όταν είδε τους λογαριασμούς του νερού και του ηλεκτρικού λόγω της συνεχούς χρήσης του πλυντηρίου όπου τα έπλυνε»…

Αυτές είναι μερικές από τις αποκαλύψεις της Κάσιντι Χάτσινσον στο βιβλίο της «Enough». Μίλησε και στους New York Times.

Ολα αυτά αφορούν τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας Τραμπ, όταν ο Μέντοους, ως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, εξαφάνισε πολύτιμες πληροφορίες καίγοντας έγγραφα, έγραψε η Corriere della Sera.

H Χάτσινσον για μεγάλο χρονικό διάστημα φοβόταν τις συνέπειες της επιλογής της να καταθέσει στο Κογκρέσο κατά του Τραμπ και των οπαδών του, στο πλαίσιο της έρευνας για τα συμβάντα της 6ης Ιανουαρίου, δηλαδή για την εισβολή στο Καπιτώλιο. «Δεν θέλω να ζω σαν ερημίτισσα» είπε η Χάτσινσον στους New York Times. «Δεν είμαι θύμα, έκανα ό,τι έκανα και ήξερα σε τι έμπαινα».

Η γυναίκα κατηγόρησε και τον δικηγόρο του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά την ίδια 6η Ιανουαρίου, με ανεπίτρεπτες θωπείες.

Οσον αφορά τα καμένα έγγραφα του Λευκού Οίκου, σχολίασαν οι Ιταλοί, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Τραμπ συνήθιζε να τα καταστρέφει όπως του άρεσε, αν και η σχετική διαδικασία που ακολουθείται βάσει πρωτοκόλλου άλλα ορίζει.

Ο Τραμπ περιφρονούσε την πεπατημένη στην ασφάλεια των εγγράφων, αν και η αμερικανική διοίκηση επέβαλε το συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετά τα γεγονότα της Τεχεράνης, το 1979 (οι Ιρανοί κατάφεραν να ανασυνθέσουν κομματιασμένα έγγραφα της πρεσβείας των ΗΠΑ και έτσι να μάθουν πολλά μυστικά).

Η πρώην βοηθός του Τραμπ στο βιβλίο της έγραψε επί λέξει ότι «η διοίκηση Τραμπ ζούσε μέσα στην παράνοια». Είχε επινοήσει και παγίδες για να συλλάβει αυτούς που θεωρούσε υπευθύνους για τις διαρροές πληροφοριών έξω από τα τείχη του Λευκού Οίκου.

Ο φόβος τους, λέει η Χάτσινσον, ήταν τόσο μεγάλος, που κάποτε ο ίδιος ο Μέντοους τη ρώτησε αν προτίθεται «να φάει αυτή τη σφαίρα που προορίζεται για τον Τραμπ»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...