381
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Παλαιοκώστας – το σκεπτικό της απόφασης

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 15:41
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Παλαιοκώστας – το σκεπτικό της απόφασης

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 15:41

Εκτός φυλακής θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας – αδελφός του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα, του κατά το ΒΒC «The Uncatchable» («Ο άπιαστος»), που εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης έπειτα από σειρά κινηματογραφικών αποδράσεων.

Σύμφωνα με το pelop.gr, την Τετάρτη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του βαρυποινίτη κρατούμενου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε αποφυλακιστεί ξανά, με εγγύηση στις 3 Φεβρουαρίου 1990

Ο 61 ετών Νίκος Παλαιοκώστας θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του (σ.σ. από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων του είχε επιβληθεί ποινή 197 ετών και 376 μηνών για σωρεία αδικημάτων) κατ’ οίκον στα Τρίκαλα, έχοντας τη δυνατότητα να εξέρχεται  δύο φορές την εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται αναφορά στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς και στην άριστη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των 16 ετων της κράτησής του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Την αίτηση της αποφυλάκισης χειρίστηκαν οι γνωστοί δικηγόροι Χρήστος Τσόλκας και Βασιλική Αλεξανδροπούλου.

Ο επί σειρά ετών καταζητούμενος Νίκος Παλαιοκώστας (για πρώτη φορά είχε αποδράσει -με τη βοήθεια του αδελφού του- από τις φυλακές Τρικάλων τον Δεκέμβριο του 1988), είχε συλληφθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου του 2006, έξω από το χωριό Λιβάδι στον Παρνασσό, σε μπλόκο της Αστυνομίας Λιβαδειάς.

Της σύλληψης προηγήθηκε άγρια καταδίωξη από τζιπ της ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα το όχημα που οδηγούσε ο Παλαιοκώστας, να βγει από τον δρόμο και να ανατραπεί.

«Κάνατε την τύχη σας», φέρεται να είπε στους πάνοπλους αστυνομικούς που του περασαν χειροπέδες. Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα αυτόματο όπλο και σφαίρες.

Ευρύτερα γνωστός ως μέλος της «συμμορίας των 5» (Νίκος και Βασίλης Παλαιοκώστας, Κώστας Σαμαράς, Μιχάλης Μακρυγιάννης και Παύλος Κερεμίδης) έγινε από την ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Καλαμπάκα στις 2 Ιουνίου του 1992,  με καραμπίνες, ούζι και λεία 125 εκατ. δραχμές – η μεγαλύτερη σε ληστεία τράπεζας στην Ελλάδα.

Στις 15 Δεκεμβίου 1995 ο Νίκος Παλαιοκώστας μαζί με τον αδελφό του, Βασίλη, και με τον Παύλο Κερεμίδη, θα απαγάγουν τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Χαΐτογλου – τον «βασιλιά» του «Μακεδονικού Χαλβά». Για να τον αφήσουν ελεύθερο, ζητούν και λαμβάνουν τελικά από την οικογένειά του, λύτρα ύψους 260 εκατ. δραχμών.

Στις 4 Ιούνιου 2006 ο Νίκος Παλαιοκώστας είναι σύμφωνα με τις αρχές, ο οργανωτής της κινηματογραφικής απόδρασης του αδελφού του από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...