592
Η Βαλερί στα ερείπια του σχολείου της στο Χάρκοβο με την εκτυφλωτική τουαλέτα που αγόρασε για την τελετή αποφοίτησης | Twitter@@EVaPiShe

Αποφοίτηση ουκρανών μαθητών σε βομβαρδισμένο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2022, 18:23
Η Βαλερί στα ερείπια του σχολείου της στο Χάρκοβο με την εκτυφλωτική τουαλέτα που αγόρασε για την τελετή αποφοίτησης
|Twitter@@EVaPiShe

Αποφοίτηση ουκρανών μαθητών σε βομβαρδισμένο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2022, 18:23

Ο Ιούνιος ήταν συνήθως μια πολύ γλυκιά και συναισθηματική περίοδος για τους αποφοίτους των σχολείων της Ουκρανίας. «Απασχολημένοι με το να σχεδιάζουν τα πάρτι της αποφοίτησής τους και να επιλέγουν το σωστό πανεπιστήμιο για να εγγραφούν, ήταν εκστατικοί για το μέλλον τους», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο λογαριασμός Ukraine UA του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, κάτω από τη φωτογραφία ενός κοριτσιού που φοράει μια εκπληκτική κόκκινη τουαλέτα και περπατάει μέσα σε ερείπια.

«Μετά την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή έχει μείνει πολύ λίγη από αυτή τη διάθεση. Παρόλα αυτά, η νεολαία της Ουκρανίας συνεχίζει να πολεμά και να ονειρεύεται. Τίποτα δεν μπορεί να λυγίσει το πνεύμα τους», γράφει το Ukraine UA.

Το δημοσίευμα είναι μόνο ένα από τα σχόλια που συνοδεύουν τη φωτογραφία, η οποία έγινε αμέσως viral στα social media και στον διεθνή Τύπο, χάρη στο δυνατό μήνυμα που περνάει.  Την ανέβασε στο Twitter η Αννα Εφίσεβα, θεία της Βαλερί, απόφοιτης Λυκείου, με τη λεζάντα «Σχολείο Νο.134, Χάρκοβο, Ουκρανία, καταστράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2022»

Η Εφίσεβα μοιράζεται την ιστορία  της στο Facebook: «Η ανιψιά μου έπρεπε να αποφοιτήσει φέτος από το λύκειο της. Αυτή και οι φίλες της σχεδίασαν την εκδήλωση αποφοίτησης, αγόρασαν φορέματα και ανυπομονούσαν για τη μεγάλη μέρα… Μετά ήρθαν οι Ρώσοι. Το σχολείο της χτυπήθηκε άμεσα και καταστράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2022. Σήμερα επέστρεψε σε ό,τι απέμεινε από το σχολείο της και τα σχέδια της για την αποφοίτηση. Σε ευχαριστώ, αγαπημένη μου Βαλερί, που είσαι δυνατή και γενναία, τόσο περήφανη για σένα και σε αγαπώ τόσο πολύ».

(Το βίντεο του ειδησεογραφικού πρακτορείου NEXTA από τον χορό των αποφοίτων στο βομβαρδισμένο Χάρκοβο)

Ακόμη, σε δύο βίντεο που έκανε retweet η Αννα Εφίσεβα από τον λογαριασμό της ουκρανικής κυβερνητικής  οργάνωσης MFA of Ukraine, 10 απόφοιτοι του ίδιου σχολείου στο Χάρκοβο, χορεύουν το αποχαιρετιστήριο σχολικό βαλς μπροστά στα ερείπια του παλιού τους σχολείου.

Οι γονείς τους, και φίλοι παλιοί απόφοιτοι του σχολείου, «όλοι σαν μια οικογένεια», ήταν επίσης παρόντες αυτή τη συγκινητική ημέρα αποφοίτησης. Στα βίντεο, φαίνονται να βιντεοσκοπούν τα παιδιά τους ενώ χορεύουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, υπό τα βλέμματα μιας ομάδας στρατιωτών.  Μια μπασκέτα, πίσω τους, είναι ότι απέμεινε όρθιο μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό.

(Βίντεο από τον χορό των αποφοίτων στο βομβαρδισμένο σχολείο του Χάρκοβο)

«Υπάρχουν 111 σχολεία στην Ουκρανία που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τους Ρώσους. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί εάν ο ουκρανικός στρατός δεν μπορέσει να το σταματήσει», πρόσθεσε η κυρία Εφίσεβα σύμφωνα με την Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία «δεν αφήνει το Χάρκοβο ήσυχο και κρατά συνεχώς τους ανθρώπους σε φόβο» μετά από μια επίθεση που σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλα τρία.

Το Χάρκοβο, στα ανατολικά της Ουκρανίας, υπέστη έντονους βομβαρδισμούς τους δύο πρώτους μήνες του πολέμου, καθώς οι μάχες μαίνονταν κοντά στα περίχωρά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...