973
Πώς να μεταμορφωθείτε σε superhero... |

Από υπερδυνάμεις, πήγα στο The Comic Con

Πώς να μεταμορφωθείτε σε superhero...
|

Από υπερδυνάμεις, πήγα στο The Comic Con

Περίεργες φατσούλες με εκκεντρικά βαψίματα και περούκες, αφύσικα ρούχα και αξεσουάρ, μπέρτες και σπαθιά, μάσκες και πλαστικά τσεκούρια κυκλοφορούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέρα μεσημέρι. Μάη μήνα, με τις Απόκριες να μας έχουν αποχαιρετίσει προ πολλού, μία είναι η εξήγηση για τις μεταμφιέσεις αυτές: ντυμένοι υπερήρωες, πηγαίνουν στη διοργάνωση της καρδιάς τους, στο The Comic Con.

Ποζάροντας με τον Οβελίξ, ενώ δίπλα μια παρέα superheroes ξεκουράζεται

Ξεκινώντας συντηρητικά, οι διοργανωτές έφτασαν φέτος να έχουν στήσει την 5η έκθεση–υπερθέαμα για τη Θεσσαλονίκη, με πάρα πολλές συμμετοχές από επαγγελματίες του χώρου στην Ελλάδα και σημαντικότατες από κομίστες και ρολίστες από το εξωτερικό. Έτσι, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης βλέπουμε τον Don Rosa, από τους σημαντικότερους δημιουργούς της Disney, δημιουργό –μεταξύ άλλων- του έργου «Ο βίος και η πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ» να υπογράφει τόμους και να εξηγεί στους θαυμαστές του όσα θέλουν να μάθουν. Οι φαν του κάνουν ουρά. Παραδίπλα, ο νεοζηλανδός Manu Bennett, γνωστός  από  τους ρόλους τού Crixus στη σειρά “Spartacus”, του Allanon στη σειρά “The Shannara Chronicles”, του Slade Wilson/Deathstroke στη σειρά “Arrow”, αλλά και του Azog the Defiler στην κινηματογραφική τριλογία “Hobbit”, υπογράφει αυτόγραφα και βγάζει selfie με θαυμαστές. 20 ευρώ η selfie και σεκιουριτάδες να μην επιτρέπουν να βγει φωτογραφία ούτε καν από μακριά!

Η αυστριακή Narga

Και όχι μόνο αυτοί. Ήρθε για δεύτερη χρονιά ο Achdé, γάλλος συγγραφέας και comic artist, ο καλλιτέχνης που μετά τον θάνατο του Morris, του δημιουργού τού Λούκυ Λουκ, το 2003, ανέλαβε τον σχεδιασμό των νέων ιστοριών τού μοναχικού κάουμπόι. Η πιο πρόσφατη ιστορία τού Λούκυ Λουκ, την οποία επιμελήθηκε ο Achdé, έχει τίτλο “A Cowboy in Paris”, σε σενάριο του Jul, ο Brian Azzarello, σημαντικός αμερικανός κομίστας, ο οποίος έχει γράψει -μεταξύ άλλων- το σενάριο για αρκετές από τις περιπέτειες του Batman, του Superman και της Wonder Woman, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός για τη δουλειά του στο “100 Bullets” και στο “Dark Knight III – The Master Race” (του Frank Miller). Αυτήν την περίοδο ασχολείται με το πολυσυζητημένο “Batman: Damned”, σε συνεργασία με τον Lee Bermejo.

Έτοιμος για δράση ο spiderman

Και άλλοι. Ο Esad Ribic, κροάτης σχεδιαστής, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των κόμικς (δεν είναι τυχαίο ότι η Marvel τον εμπιστεύεται για όλα τα mega events της, όπως το “Secret Wars”). Ο Βρετανός Dan Watters, ο Ιταλός Paolo Pantalena, ο αμερικανός Dave Johnson που είναι δημιουργός και επίσκοπος των Μεθοδιστών! Έγινε ευρύτερα γνωστός για τα (περισσότερα από εκατό) μινιμαλιστικά εξώφυλλά του για τη σειρά “100 Bullets” τής Vertigo. Παράλληλα, βρίσκεται πίσω από ορισμένα από τα πιο δημοφιλή εξώφυλλα για λογαριασμό τής DC Comics (κυρίως για τις σειρές “Batman” και “Detective Comics”), ενώ ξεχώρισε και για τη δουλειά του για λογαριασμό τής Marvel (στον χαρακτήρα “Deadpool”). Επίσης, ο αμερικανός Paul Azaceta με τίτλους όπως οι “Daredevil”, “Spider-Man”, “Punisher Noir” και “B.P.R.D. 1946”, ο Τούρκος Yildiray Cinar και ο Rufus Dayglo.

Ο Ιρλανδός σχεδιαστής William Simpson

Για πέμπτη συνεχή χρονιά δίνει το παρών ο William Simpson, ο ιρλανδός σχεδιαστής και storyboard artist τής τηλεοπτικής σειράς-θρύλου “Game of Thrones”. Ξεχωριστή είναι η παρουσία της Narga-Chan cosplay, αυστριακής cosplayer, gamer και μοντέλου. Η Narga άρχισε να ασχολείται με το cosplaying το 2010 – και δεν σταμάτησε έκτοτε. Έχει βρεθεί ως guest σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις τού είδους στην Ευρώπη, από τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία έως την Ιταλία και την Πολωνία. Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί ως επίσημη καλεσμένη σε ελληνική διοργάνωση. Οι μεταμορφώσεις της κινούνται από anime, manga και videogames ως ταινίες, αλλά και δικά της σχέδια. Ξεχωρίζει για την τεράστια σημασία που δίνει στις λεπτομέρειες του make up της, αλλά και στην πλαστικότητά της, που της επιτρέπει να αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει.

Πολύ σημαντική η παρουσία των Ελλήνων δημιουργών. Ο κύριος αριστερά είναι ο Δραμινός δημιουργός των δημοφιλέστατων ancient memes, Κώστας Τουλάκης

Ιδιαίτερη είναι η παρουσία του Τάσου Κωστή. Είναι ευρύτερα γνωστός για τη συμμετοχή του, ως ηθοποιός, σε μια σειρά από αγαπημένες θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Πολλοί αγνοούν όμως μιαν εξίσου σημαντική πλευρά της καριέρας, αλλά και του ταλέντου του: τον δανεισμό τής φωνής του στη μεταγλώττιση ορισμένων από τις πιο αγαπημένες ταινίες και παιδικές σειρές στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο Τάσος Κωστής έχει δανείσει τη φωνή του στον θρυλικό “Αστυνόμο Σαΐνη” και στον “Δρακουμέλ” των Στρουμφ, ενώ έχει συμμετάσχει (πάντα μέσω της φωνής του) στις ταινίες “Μίκυ, μια φορά κι έναν καιρό”, “Οι τρεις καμπαλέρος”, “Μπομπ ο μάστορας”, “Ταρζάν 2”, “Ποκαχόντας 2: Ταξίδι σε έναν νέο κόσμο”, “Το σπίτι των κακών τού Μίκυ”, “Το βιβλίο της ζούγκλας 2”, “Ο αυτοκράτορας έχει κέφια”, “Η εποχή των παγετώνων 2: Η απόψυξη”, “Οι περιπέτειες του Σάμμυ: Το μυστικό πέρασμα”, “Αυτοκίνητα 2 3D”. Για τη μέχρι σήμερα δουλειά του έχει τιμηθεί από τη Disney με τον τίτλο του “First Class Actor”.

Ο Don Rosa υπογράφει αυτόγραφα
We can be superheroes, just for one day
Super αξεσουάρ
Superheroes ποζάροντας
Όλα όσα θα θέλατε να αποκτήσετε γύρω από τα κόμικ
Όλα όσα θα θέλατε να αποκτήσετε γύρω από τα κόμικ
Live μετάδοση
Εκπληκτικές δημιουργίες που πήραν χρόνια για να γίνουν
Μια παρέα superheroes έξω από το The Comic Con

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...