Το ρεπορτάζ ήθελε την υπάλληλο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, που έβγαζε κατά βούληση πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, να ήταν «μεμονωμένη περίπτωση» και οι αποδέκτες των εγγράφων-«μαϊμού» να ήταν «συγγενείς και φίλοι».
Οι αμφιβολίες ωστόσο ότι θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο μετατράπηκαν μέσα σε λίγες ώρες σε έντονο προβληματισμό για το μέγεθος της «φάμπρικας» των πλαστών πιστοποιητικών, μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις για αντίστοιχα περιστατικά σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους, μία νοσηλεύτρια στην Κοζάνη που φέρεται να είχε εξασφαλίσει ψεύτικο πιστοποιητικό από το ΚΥ Παλαμά (αντί να απευθυνθεί στο τοπικό νοσοκομείο), καθώς και μία γιατρός στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου συνάδελφός της στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοιό για να το καταγράψει ως δικό της και να της δοθεί πιστοποιητικό νόσησης!
Και ενώ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ καταθέτει εντός της ημέρας στην εισαγγελία τα στοιχεία που προέκυψαν από την ΕΔΕ για την υπόθεση του Παλαμά, ο ΣΚΑΪ έφερε στο φως της δημοσιότητας άλλη μία πτυχή της υπόθεσης, επικαλούμενος πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αδελφή της διοικητικής υπαλλήλου που εξέδιδε τα πλαστά πιστοποιητικά, είναι και εκείνη διοικητική υπάλληλος στο γραφείο κίνησης του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, η εν λόγω υπάλληλος στο «Γεννηματάς» φέρεται να είχε προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό τόσο για την ίδια ,όσο και για τρεις νοσηλεύτριες στη ΜΕΘ (!) του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικητική υπάλληλος και οι τρεις νοσηλεύτριες ομολόγησαν ότι προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Σε βάρος τους διατάχθηκε άμεσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση.
Εν τω μεταξύ, οι μηνύσεις εις βάρος της υπαλλήλου στο ΚΥ Παλαμά, αλλά και των αποδεκτών των πλαστών πιστοποιητικών, αναμένεται να υποβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συνεδριάσει το Πειθαρχικά για την τύχη της υπαλλήλου.
Πλαστογραφία σημαίνει απόλυση, διεμήνυσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αφού πρώτα –όπως επεσήμανε– τηρηθεί ό,τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε συνάντηση τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη, από τον οποίο ζήτησε την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News