291
Από τη σύσκεψη του υπουργου Υγείας στο Ηράκλειο της Κρήτης για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών | Υπουργείο Υγείας

Από την Κρήτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τις κινητές ομάδες – Δεν θα γίνονται σε πλαζ

Από τη σύσκεψη του υπουργου Υγείας στο Ηράκλειο της Κρήτης για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών
|Υπουργείο Υγείας

Από την Κρήτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τις κινητές ομάδες – Δεν θα γίνονται σε πλαζ

Στο πλαίσιο της ταχύτερης υγειονομικής θωράκισης της χώρας και μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα, η κυβέρνηση απελευθερώνει την εμβολιαστική διαδικασία και πλέον θα πραγματοποιούνται και εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, αλλά μόνο σε κλειστούς δημόσιους χώρους και όχι σε πλατείες ή παραλίες.

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από την Κρήτη, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Κικίλιας προήδρευσε σε σύσκεψη στο Ηράκλειο με θέμα την εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19 στην Κρήτη και με τη συμμετοχή των βουλευτών Ηρακλείου, του περιφερειάρχη Κρήτης, των δημάρχων του Νομού, των διοικήσεων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Κρήτης) και των νοσοκομείων, των προέδρων του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και θεσμικών φορέων του νομού.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινούν από τις 6 Ιουλίου στην Κρήτη και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα, εμβολιασμοί από Κινητές Ομάδες του υπουργείου Υγείας σε κοινότητες, δήμους και απομακρυσμένες περιοχές, κατόπιν λίστας που θα προσκομίζουν οι τοπικές αρχές.

Οπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι. Προς το παρόν όμως το πρόγραμμα «Ελευθερία» προβλέπει την έναρξη των εμβολιασμών κατ’ οίκον, αλλά και την έναρξη των κινητών ομάδων, οι οποίες θα εμβολιάζουν πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά σε σταθερά σημεία, όπως κτήρια της κοινότητας, πνευματικά κέντρα ή κάποιο σχολείο της περιοχής.

Ο υπουργός Υγείας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επισκέφθηκαν και το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο. Επόμενος σταθμός της περιοδείας είναι το απόγευμα ο Αγιος Νικόλαος, ενώ αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...