248
To Κέντρο Υγείας Ιλίου (φωτογραφία αρχείου) | ΑΠΕ – ΜΠΕ /Παντελής Σαΐτας

Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 65χρονης στο Ιλιον λίγο μετά τον εμβολιασμό της

To Κέντρο Υγείας Ιλίου (φωτογραφία αρχείου)
|ΑΠΕ – ΜΠΕ /Παντελής Σαΐτας

Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 65χρονης στο Ιλιον λίγο μετά τον εμβολιασμό της

Από πνευμονικό οίδημα, λόγω παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου, έχασε τη ζωή της η 65χρονη, η οποία πριν από μισή ώρα είχε κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας στο Ιλιον την Τρίτη.

Αυτό είναι το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή.

Ωστόσο, για να εξαχθεί συμπέρασμα σχετικά με το αν υπάρχει σύνδεση ή όχι με το εμβόλιο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα και συγκεκριμένα να βγουν τα αποτελέσματα του ιστολογικού και τοξικολογικού ελέγχου.

«Δεν μπορείς με γυμνό μάτι να αναγνωρίσεις εάν ένας θάνατος με αυτήν την αιτιολογία οφείλεται ή όχι στο εμβόλιο. Θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις. Πρόκειται για προσωρινή αιτία θανάτου», εξηγεί στο Protagon ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Ως εκ τούτου δεν μπορεί να δοθεί καμία ερμηνεία για το αίτιο του θανάτου πριν το τελικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε ορατή θρόμβωση (μακροσκοπικά), κάτι για το οποίο διερευνάται αν προκαλείται από το εμβόλιο της AstraZeneca, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα, εάν δεν ολοκληρωθούν και οι εξετάσεις στο μικροσκόπιο.

Η 65χρονη, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (διαβήτη και στεφανιαία νόσο), εμβολιάστηκε την Τρίτη στο Κέντρο Υγείας Ιλιον, παρέμεινε για 15 λεπτά στην αίθουσα αναμονής, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σοβαρής αλλεργίας και ακολούθως βγήκε εκτός και κάθισε σε ένα παγκάκι. Υστερα από λίγο περαστικοί την εντόπισαν νεκρή και κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διερευνά το περιστατικό και αναμένει την ιατροδικαστική εξέταση, αφού πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...