248
Η Νίκη Κεραμέως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τρίτης ημέρας της ανάγνωσης και συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής | Dimitris Kapantais / SOOC

Από Δευτέρα ξεκινά η διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2023, 14:06
Η Νίκη Κεραμέως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τρίτης ημέρας της ανάγνωσης και συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής
|Dimitris Kapantais / SOOC

Από Δευτέρα ξεκινά η διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2023, 14:06

Η νομοθετική ρύθμιση που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση το Σάββατο επρόκειτο να τεθεί από τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση, με αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης να θεωρείται η 17η Ιουλίου.

Με τη νομική αυτή ρύθμιση, ανοίγει ο δρόμος ώστε όλοι οι Ελληνες του εξωτερικού που είναι όμως εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία απ’ όπου και αν κατοικούν. Ετσι, με την έγκριση του νέου νόμου, όσοι έχουν το δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να εγγράφονται στους καταλόγους εξωτερικού και να ψηφίζουν σε πρεσβείες και προξενεία.

Ταυτόχρονα, ξεκινάει και η συζήτηση με τα κόμματα. Στόχος -όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές- είναι να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών κι ότι 190 είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της ΝΔ το 2021 ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

Αλλωστε λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε πως θα καταργηθούν όλα τα εμπόδια που αφορούν την ψήφο των αποδήμων, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε μέσω ανάρτησης της στο Twitter, το γεγονός ότι ο νέος νόμος θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ενώ τόνισε πως είναι «ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των Βουλευτών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...