Η θεωρία του χάους επιβεβαιώθηκε στους αιθέρες της Γερμανίας. Ενα λάθος ενός χειριστή εκσκαφέα σε εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Φρανκφούρτης, προκάλεσε χάος στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές.
Από το πρωί της Τετάρτης, η γερμανική Lufthansa αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα καθώς κατέρρευσε το πληροφορικό της σύστημα με συνέπεια να προκληθεί χάος σε όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας και όχι μόνο: ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις υπήρξαν σε πτήσεις της εταιρείας παγκοσμίως.
Χιλιάδες επιβάτες επί πολλές ώρες έμειναν καθηλωμένοι στο έδαφος. Στον διεθνή αερολιμένα της Φρανκφούρτης, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης, δεν πραγματοποιήθηκε καμία πτήση της εταιρείας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κεντρικός κόμβος, ενώ παράλληλα ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις εσωτερικού της Lufthansa με τους επιβάτες να καλούνται να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς ή με λεωφορεία!
«Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη. Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.
Την Τρίτη, πάντως, χάκερ επιτέθηκαν στα συστήματα της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρίας SAS, η οποία ανήκει στο δίκτυο Star Alliance της Lufthansa, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις. Δεν υπάρχουν ωστόσο ανάλογα στοιχεία για κάποια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Lufthansa.
Αλλά τα προβλήματα στις γερμανικές αερομεταφορές δεν σταματούν. Οπως ανέφερε η Deutsche Welle, το συνδικάτο verdi ανακοίνωσε για την προσεχή Παρασκευή εκτεταμένες προειδοποιητικές απεργίες σε μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια, όπως αυτά της Φρανκφούρτης, της Στουτγκάρδης, του Μονάχου καθώς και του Αμβούργου. Προβλήματα αναμένονται και στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Οι διεκδικήσεις αφορούν μισθολογικά ζητήματα και συγκεκριμένα αυξήσεις έως και 500 ευρώ μηνιαίως εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού.
Οι απεργίες αυτές συμπίπτουν και με την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια (17 με 19 Φεβρουαρίου), γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στις αφίξεις υψηλών προσκεκλημένων και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News