182
Φωτ. αρχείου | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 17:29
Φωτ. αρχείου
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 17:29

Στην απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, μεταξύ άλλων συνδικάτων, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 αποφάσισε να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (05:00) ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ζητούν: απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου, ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αναγνώριση προϋπηρεσίας νεοπροσλαμβανόμενων, προσλήψεις προσωπικού – ανανέωση στόλου.

Κανονικά αναμενόταν να κινούνται τα λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Στη συμπρωτεύουσα, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Επιπλέον, στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας «αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...