652
Ο Παύλος Γερουλάνος ψηφίζοντας. Το πώς θα πορευτεί εν όψει του β γύρου είναι ένα αίνιγμα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απέφυγε να στηρίξει Παπανδρέου ο Γερουλάνος: Οσοι με ψήφισαν δεν περιμένουν να τους υποδείξω τι θα κάνουν

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 17:30
Ο Παύλος Γερουλάνος ψηφίζοντας. Το πώς θα πορευτεί εν όψει του β γύρου είναι ένα αίνιγμα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απέφυγε να στηρίξει Παπανδρέου ο Γερουλάνος: Οσοι με ψήφισαν δεν περιμένουν να τους υποδείξω τι θα κάνουν

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 17:30

Οσοι περίμεναν ότι, λόγω της στενής συνεργασίας τους στο ΠΑΣΟΚ των 00s και της συνύπαρξής τους στην κυβέρνηση του 2009-2011, ο Παύλος Γερουλάνος θα επέλεγε να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου στον β’ γύρο των εκλογών για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, διαψεύστηκαν τη Δευτέρα.

Ο κ. Γερουλάνος, σχολιάζοντας στην ΕΡΑ το αποτέλεσμα των εκλογών, πήρε αποστάσεις από μια τέτοια επιλογή, εξηγώντας ότι αυτοί που τον ψήφισαν δεν είναι άνθρωποι που μπορείς να τους υποδείξεις τι να κάνουν.

Αρχικά κλήθηκε να μιλήσει για το αποτέλεσμα, για το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, καθώς απέσπασε ένα 3% των ψήφων.

«Τα περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμένα. Υπήρχε μια πόλωση των τριών πρώτων και μια αγωνία για το ποιοι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και αυτό κόστισε στους λεγόμενους τρεις μικρούς με ποσοστά χαμηλά, τα οποία δεν δικαιολογούν ότι και εγώ και ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Καστανίδης είχαμε να πούμε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτή είναι η κάλπη και η κάλπη πάντα έχει μια σοφία» τόνισε.

«Κάναμε μια καμπάνια 30 ημερών, ήταν πραγματικά μικρός ο χρόνος για να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο. Ακούστηκε η πρότασή μας για την αναγέννηση και αυτό είναι μια παρακαταθήκη. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία να μιλάμε για την σημασία του να υπάρχει μια ριζοσπαστική αποσυγκέντρωση της εξουσίας, μια ανατροπή του πολιτικού μας συστήματος όπως το ξέρουμε σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος.

Εν μέσω πανδημίας, 270.000 άνθρωποι πήγαν στις κάλπες και περίμεναν μια ώρα για να ψηφίσουν, επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του κόσμου συγκινητική, συγκλονιστική, ενώ στέλνει, όπως είπε ένα μήνυμα ότι χρειάζεται αυτός ο κόσμος μια ελπίδα. «Έστειλαν ένα μήνυμα ότι “εμείς είμαστε εδώ και να μας υπολογίζετε”. Αυτό το οποίο λέει ο κόσμος είναι ότι πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση και κυβερνητικό πρόγραμμα εναλλακτικό από αυτό που δίνει σήμερα η ΝΔ. Όσο περισσότερο απογοητεύονται ότι κάτι τέτοιο δεν θα έρθει ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο πηγαίνουν στην κάλπη και λένε ότι «εμείς είμαστε εδώ και αυτά που ζητάμε τα θέλουμε», αυτό είπε ο κόσμος χθες και πρέπει να το σεβαστούμε σε όλες του τις εκφάνσεις» σημείωσε επίσης ο κ. Γερουλάνος.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο κ. Γερουλάνος, παραδέχτηκε ότι ήταν ένα καθαρό προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη, που είπε ότι «εμείς δεν θέλουμε τις κόντρες του παρελθόντος».

«Βλέπουμε εδώ έναν υποψήφιο ο οποίος ξεπερνάει αυτά, και του έδωσαν ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα. Δεν μπορώ να σας πω αν αυτό που ψήφισε ο κόσμος ήταν και σε ποιο βαθμό μια ανανέωση ιδεολογική. Περιμένω αυτή την εβδομάδα, να ακούσω τρία πράγματα που χρειάζεται το κόμμα την επόμενη ημέρα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ιδεολογικό στίγμα, δεν μπορεί να μην υπάρχει καταστατικό ανοιχτού κόμματος και τρίτον, θέλει εξόρμηση, να βγούμε έξω και να λιώσουμε σόλες για να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο που σήμερα είναι ανενεργός».

Οπως ανέφερε το ertnews.gr, και ερωτηθείς εάν και ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο, ο κ. Γερουλάνος, απάντησε ότι θα τους ακούσει, ωστόσο, σημείωσε πως από τους 7.000 ψηφοφόρους που υπέγραψαν την δική του υποψηφιότητά, «δεν είναι άνθρωποι που περιμένουν από τον άνθρωπο που ψήφισαν να τους υποδείξει τι θα κάνουν. Ο κόσμος έχει άποψη, ενημερώνεται, κρίνει και είναι υποτιμητικό να σκεφτόμαστε με τέτοιους όρους, εγώ σίγουρα δεν θέλω να σκέφτομαι τους ψηφοφόρους με τέτοιους όρους. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει την τοποθέτησή του. Το προβάδισμα είναι σαφέστατα μεγάλο, από κει και πέρα έχουμε δει ανατροπές, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας από κει και πέρα».

Απαντώντας στο ερώτημα ποιο είναι το στοίχημα της επόμενης μέρα, ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι είναι η ενότητα. «Να βγούμε από δω αντιλαμβανόμενοι ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει διχασμούς μέσα στο κόμμα, ότι όλες οι παλιές κόντρες ή ο καθένας που έκανε τα κόμματά του, όλα αυτά έχουν μείνει στο παρελθόν και ότι είναι ώρα να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά με μια διάθεση να δώσουμε κάτι στην χώρα και όχι με μια διάθεση να δώσουμε κάτι στους φίλους μας» είπε καταλήγοντας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News