304
Bλοσυρός ο Ερντογάν στις δηλώσεις του την Παρασκευή, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις κατά της Τουρκίας | Youtube/ ΣΚΑΪ

Απαρηγόρητος ο Ερντογάν: Πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο με αμερικανό πρόεδρο

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 15:31
Bλοσυρός ο Ερντογάν στις δηλώσεις του την Παρασκευή, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις κατά της Τουρκίας
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Απαρηγόρητος ο Ερντογάν: Πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο με αμερικανό πρόεδρο

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 15:31

Μία ημέρα μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί ακόμη να «χωνέψει» το διπλωματικό «Βατερλό» που υπέστη στη Νέα Υόρκη. Χολωμένος από τη στάση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που δεν δέχθηκε να τον συναντήσει ούτε στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αλλά και από τα απανωτά «όχι» που εισέπραξε για μία σειρά από αξιώσεις της Αγκυρας (στη Λιβύη, τη Συρία, το Αφγανιστάν κ.α.) στις συναντήσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Αντονι Μπλινκεν, αλλά και του Ιμπραήμ Καλίν με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, ο Ερντογάν ξεσπάθωσε, εκτοξεύοντας βαριές κατηγορίες κατά των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου στον Τζο Μπάιντεν λέγοντας πως δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν μπροστά σε τέτοια κατάσταση με πρόεδρο των ΗΠΑ!

«Συνεργάστηκα καλά με τον (πρόεδρο Τζορτζ) Μπους, τον γιο. Συνεργάστηκα καλά με τον (Μπαράκ) Ομπάμα και τον (Ντόναλντ) Τραμπ. Ομως, δεν μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν», είχε δηλώσει μία ημέρα νωρίτερα, αδυνατώντας να δεχθεί το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπέρασε το αίτημα του να συναντηθούν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο δεν έμεινε εκεί, καθώς υπό την πίεση των τελευταίων απωλειών των τουρκικών δυνάμεων στο μέτωπο της Συρίας (και λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση για την αποστολή νέων ενισχύσεων), κατηγόρησε ανοικτά την Ουάσιγκτον ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις (βλ. ΡΚΚ, YPG), προμηθεύοντάς τους με όπλα.

Και ενώ ετοιμάζεται για το νέο «παζάρι» με τους Ρώσους για μία ακόμη παρτίδα S-400, ο τούρκος προέδρος έκανε και «μάθημα» νατοϊκής συμπεριφοράς στις ΗΠΑ:

«Αν και ανήκουμε στην οικογένεια του ΝΑΤΟ, έχουμε πολύ διαφορετική αντιμετώπιση. Δυστυχώς οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, προμηθεύοντας τες με μεγάλη ποσότητα όπλων», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οργισμένος από την πολιτική Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...