589
«Η εμπειρία της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του κάθε πολίτη αποτελεί βίωμα της ελληνικής κοινωνίας και κατάκτηση όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων»., υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Κυριάκου Πιερρακάκη στον ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Απάντηση Πιερρακάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Λάσπη στον ανεμιστήρα για να απαξιωθεί προεκλογικά το έργο μας»

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2022, 15:23
«Η εμπειρία της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του κάθε πολίτη αποτελεί βίωμα της ελληνικής κοινωνίας και κατάκτηση όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων»., υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Κυριάκου Πιερρακάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Απάντηση Πιερρακάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Λάσπη στον ανεμιστήρα για να απαξιωθεί προεκλογικά το έργο μας»

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2022, 15:23

Σκληρή απάντηση στην επίμονη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τον στοχοποιήσει με κατηγορίες για «πάρτι απευθείας αναθέσεων» -με τη γνωστή μέθοδο: δημοσίευμα στον φιλικά προσκείμενο Τύπο και ακολούθως δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη- επεφύλαξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Πατώντας» σε σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, κάνει λόγο στη σχετική δήλωσή του για «ψηφιακό μετασχηματισμό του παλαιοκομματισμού σε σκηνοθεσία Μητσοτάκη-Πιερρακάκη» και για πακτωλό απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ (εποπτευόμενου φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης), η οποία, όπως αναφέρει, σε μια τριετία έχει δώσει 475 συμβάσεις ύψους €26 εκατ.

Αποκαλεί δε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους εποπτευόμενους φορείς του, «κότα με τα χρυσά αυγά» του επιτελικού κράτους , αξιώνοντας απαντήσεις από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκης, που όπως λέει, «δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από διαρροές».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο προς απάντηση των καταγγελιών της ΕΦ.ΣΥΝ και του κ. Κάτση, αφού σημειώνεται αρχικά ότι πρόκειται για ζήτημα που έχει ήδη απαντηθεί, υπογραμμίζεται η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ και η μεθόδευσή του να απαξιωθεί προεκλογικά συνολικά το έργο που έχει επιτελεστεί στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους.

«Απέναντι στις διαρκείς, αυξανόμενες και κατευθυνόμενες προσπάθειες σπίλωσης απαντάμε πρωτίστως με το έργο μας. Υπάρχουν αυτοί που χτίζουν και εκείνοι που γκρεμίζουν. Εμείς ανήκουμε στους πρώτους, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ανήκει στους δεύτερους», τονίζεται στην απάντηση του κ. Πιερρακάκη.

Η απάντηση ξεκινά με την επισήμανση ότι οι  απευθείας αναθέσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 2% του συνολικού προϋπολογισμού έργων του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του.

Οπως διευκρινίζεαι, οι εν λόγω αναθέσεις κατά βάση αφορούν είτε πλατφόρμες που συνιστούν υπηρεσίες του gov.gr, οι οποίες προστίθενται καθημερινά στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη με στόχο τη διευκόλυνση του πολίτη, είτε ειδικές ανάγκες της εποχής Covid-19, οι οποίες έπρεπε να υλοποιηθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες, όπως η πλατφόρμα εμβολιασμού της χώρας.

Ειδικά για την εν λόγω πλατφόρμα, «τα σχόλια περιττεύουν. Μιλούν περίτρανα η εμπειρία του κάθε Ελληνα και οι ζωές που σώθηκαν χάρη στην Επιχείρηση “Ελευθερία”», σημειώνεται, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι «σε όλες ανεξαιρέτως τις διαδικασίες τηρήθηκε απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία, δηλαδή ο νόμος 4412/2016, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε».

«Για χρόνια στην Ελλάδα ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθυστερούσε δραματικά. Παραλάβαμε μία χώρα η οποία μετρούσε συνολικά μόλις 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το Ελληνικό Δημόσιο το 2018, αριθμός που το 2022 θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο. Αυτό συντελείται μέσα από τη μεγάλη μεταρρύθμιση του gov.gr και από τις 1471 υπηρεσίες και σχετικές πλατφόρμες που αυτό μέχρι στιγμής εμπεριέχει, αρκετές από τις οποίες αποτελούν παραδοτέα έργα των συγκεκριμένων αναθέσεων. Όπως κάθε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει, η ετήσια επίδοση στον αριθμό των ψηφιακών συναλλαγών του 2018 σήμερα πραγματοποιείται σε περίπου τέσσερις ημέρες», συνεχίζει η ανακοίνωση και ακολούθως περνά στην πολιτική διάσταση του ζητήματος και τη στόχευση της επίθεσης στο πρόσωπο του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη:

«Επί της πολιτικής ουσίας, η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: καθημερινή – πλέον – λάσπη στον ανεμιστήρα με στόχο σκοπίμως να παρεμποδιστεί η ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου προς όφελος των πολιτών, αυτού της ψηφιακής μεταρρύθμισης του κράτους. Πρόκειται ξεκάθαρα για υπονόμευση που μεθοδεύεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου το έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απαξιωθεί προεκλογικά, ένας στόχος μάταιος και καταδικασμένος να αποτύχει. Η εμπειρία της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του κάθε πολίτη αποτελεί βίωμα της ελληνικής κοινωνίας και κατάκτηση όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων».

«Απέναντι στις διαρκείς, αυξανόμενες και κατευθυνόμενες προσπάθειες σπίλωσης απαντάμε πρωτίστως με το έργο μας. Υπάρχουν αυτοί που χτίζουν και εκείνοι που γκρεμίζουν. Εμείς ανήκουμε στους πρώτους, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ανήκει στους δεύτερους», καταλήγει η ανακοίνωση-απάντηση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...