535
H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας | INTIMEnews

Απάντηση ΝΔ σε Τσαπανίδου για το «είδα πιο βαθιά» τη «μικρή Μαρία» (με το που πήγε Κουμουνδούρου)

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 16:13
H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας
|INTIMEnews

Απάντηση ΝΔ σε Τσαπανίδου για το «είδα πιο βαθιά» τη «μικρή Μαρία» (με το που πήγε Κουμουνδούρου)

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 16:13

Πέρα από τη θεωρία περί εκβιασμού του ΠΑΣΟΚ ώστε να συρθεί σε μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, στη συνέντευξη της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ξεχώρισε η αναφορά της στην πειβόητη υπόθεση της «μικρής Μαρίας στον Εβρο», την οποία εξακολουθεί να… δικαιολογεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά την ηχηρή κατάρρευση της προβοκάτσιας σε βάρος της χώρας.

Η ατάκα Τσαπανίδου για τη «μικρή Μαρία» ήρθε και σε μια απόπειρα να δικαιολογήσει -εκτός από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ- και τη διάσταση  δηλώσεων της ίδιας, ως παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Οpen και μετέπειτα ως εκπροσώπου του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε ερευνητές, ξεκίνησε την «απολογία» της η κυρία Τσαπανίδου για όσα έλεγε πριν πάει Κουμουνδούρου και υιοθετώντας το γνωστό «αφήγημα» περί «δημοσιογραφικής αλήθειας» (που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι υποκινητές της προβοκάτσιας), εξήγησε ότι «είδε πιο βαθιά» το θέμα με το που ενημερώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η εξήγηση περί «εις βάθος ενημέρωσης» για την ιδιότυπη αυτή μεταμόρφωση -πριν και μετά ΣΥΡΙΖΑ- της κυρίας Τσαπανίδου προκάλεσε όπως ήταν επόμενο, την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που για μία ακόμη φορά επεσήμανε την παντελή απουσία της λέξης «συγγνώμη» στις τοποθετήσεις της εκπροσώπου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στημένη προβοκάτσια στον Εβρο και τη στάση του «πρόθυμου διακινητή» της τουρκικής προπαγάνδας συνολικά στο Μεταναστευτικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε τον ρόλο του δημόσιου κατήγορου για τον υποτιθέμενο θάνατο της “μικρής Μαρίας”, διαπομπεύοντας διεθνώς τη χώρα μας στην προσπάθειά του να πλήξει με κάθε τρόπο τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

»Σήμερα, παρότι τα fake news έχουν αποκαλυφθεί σε όλη την έκτασή τους, αντί να ζητήσει συγγνώμη, εξακολουθεί να αμφισβητεί τα γεγονότα, δια στόματος της Εκπροσώπου Τύπου του, κας Τσαπανίδου», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Πειραιώς και απαντώντας στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει:

«Αυτή τη φορά, οφείλει μια μεγάλη “συγγνώμη” στον ελληνικό λαό:

-Για τη θέση που έσπευσε να πάρει, υποστηρίζοντας ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος. Υιοθετώντας άκριτα την ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 και αποδεικνύοντας τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούσε με τα μέλη της. Μια ανακοίνωση που η ίδια η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανακάλεσε ως “εσφαλμένη πεποίθηση”.

-Για την επιμονή ότι υπάρχει νεκρό παιδί με το όνομα “Μαρία” και την άρνησή του να αποδεχθεί την πραγματικότητα, τη στιγμή που οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν έναν σκηνοθετημένο και ενορχηστρωμένο από λαθροδιακινητή, σε συνεργασία με μία γυναίκα εκ των 38 μεταναστών, “θάνατο”. Μάλιστα, σε χθεσινό δημοσίευμα, αποκαλύφθηκε η κατάθεση της εν λόγω γυναίκας στην Υπηρεσία Ασύλου, η οποία αναφέρεται στη μικρή Μαρία ως εξής: “Ξέχασα, είναι ένα κοριτσάκι που πέθανε και λέγεται Μαρία”.

-Δεν ξεχνάμε ότι πρώτος ο κ. Τσίπρας μίλησε “για τη νεκρή Μαρία”, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να δημοσιεύσει λίστα ονομάτων των 38 μεταναστών. Της ίδιας λίστας, δηλαδή, που δόθηκε από αναμεμειγμένες στην υπόθεση ΜΚΟ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

-Για τη συνεχή υπονόμευση της πολιτικής φύλαξης των εθνικών συνόρων και τη στοχοποίηση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων για παράνομες επαναπροωθήσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναθεωρήσει τη στάση του μετά τις αποκαλύψεις, επιμένει να δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας και να παίζει με τη νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...