337
Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής | INTIMEnews

Απάντηση Δένδια στις «ερμηνείες» ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης με επέλεξε στο ΥΠΕΞ, την κυβέρνησή του εκπροσωπώ

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 11:45
Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής
|INTIMEnews

Απάντηση Δένδια στις «ερμηνείες» ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης με επέλεξε στο ΥΠΕΞ, την κυβέρνησή του εκπροσωπώ

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 11:45

Η αυστηρή απάντηση του Νίκου Δένδια στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και η τελική απόφαση διαγραφής του βουλευτή «ερμηνεύθηκαν», σχεδόν αμέσως, από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «πλήγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη» που «αναγκάστηκε» –όπως λένε στην Κουμουνδούρου– να αποπέμψει τον βουλευτή της Α’ Αθηνών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Aν και υπήρξαν φωνές (απλής) επιδοκιμασίας της στάσης του υπουργού Εξωτερικών, όπως του Νίκου Φίλη, που την εξήρε δημοσίως («Θέλω πρώτα από όλα να εξάρω τη στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απέναντι στις νέες αθλιότητες Μπογδάνου»), οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν στη μικροπολιτική διάσταση του θέματος, σπεύδοντας να αναδείξουν «εσωκομματικό χτύπημα» στον Πρωθυπουργό από τον υπουργό των Εξωτερικών.

Η απάντηση στις «ερμηνείες» αυτές ήρθε διά στόματος του ίδιου του υπουργού, που ξεκαθάρισε ότι στην ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας τον έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι που εκπροσωπεί τόσο εντός, όσο και εκτός των τειχών.

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μια εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μια σειρά θεμάτων», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας και κατέστησε σαφές «άπαξ και δια παντός», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ότι «ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης» και «την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία».

«Οι ενέργειές μου», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών, «είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

Ενόχληση, πάντως, από τη δυναμική εμφάνιση Δένδια στη Βουλή υπήρξε και εντός ΝΔ, όπως διεφάνη από την απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος, Αδωνι Γεωργιάδη, σε ερώτηση που του απηύθυναν στην ΕΡΤ1 για τα περιθώρια «επιστροφής Μπογδάνου».

«Εγώ δεν είμαι πρόεδρος της ΝΔ και δεν μ’ αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης και ερωτηθείς εκ νέου αν θέλει να πει κάτι με αυτό, απάντησε σε δηκτικό ύφος:

«Απολύτως τίποτα, αυτό που είπα: πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...