280
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή: Χάνει μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει μία το ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 22:00
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή: Χάνει μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει μία το ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2023, 22:00

Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων φέρνει «καραμπόλες» στη Βουλή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα, το ΚΚΕ κερδίζει μία, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στους «300».

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Εξαρχος, σύμφωνα με την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή. Συνολικά το ΚΚΕ από τους 20 βουλευτές πήγε στους 21.

Στις Σέρρες, πάλι, χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής. Η αξιωματική αντιπολίτευση πέφτει, επομένως, στους 47 βουλευτές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Επίσης το κυβερνών κόμμα έχει απώλειες στα Ιωάννινα, καθώς δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς, και στη Δυτική Αττική, όπου δεν εκλέγεται ο Σταμάτης Πουλής.

Ωστόσο, η ΝΔ κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και έτσι επιστρέφει στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, ενώ στις Σέρρες εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης, επίσης με τη ΝΔ. Η «γαλάζια» παράταξη κερδίζει μία ακόμη έδρα στην Α’ Αθήνας, την οποία καταλαμβάνει ο Αγγελος Συρίγος.

Κατά τα παραπάνω η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ δεν αλλάζει σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.

Τέλος, η Πλεύση Ελευθερίας κερδίζει μια έδρα στην Επικράτεια και έτσι μπαίνει στη Βουλή ο Αλέξανδρος Καζαμίας. Χάνει, όμως, την έδρα στη Β’ Πειραιά ο Χρήστος Αρίδας.

Η ανακατανομή των εδρών ενδεχομένως να συνεχιστεί, όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις από βουλευτές ή κόμματα που ζητούν επανακαταμέτρηση ψήφων, εκεί όπου οι έδρες κρίθηκαν με μικρή διαφορά. Τα ποια πρόσωπα θα βρεθούν τελικά στη Βουλή θα καθοριστεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, και βάσει των αποφάσεων των αρχηγών των κομμάτων για το ποια έδρα θα κρατήσουν οι ίδιοι, απόφαση που πρέπει να έχει ληφθεί από όλους μέχρι την Κυριακή, κατά την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...