470
Η Αυλή του Μπόρις: σκίτσο του Μόρτεν Μόρλαντ στους Times του Λονδίνου με τον Ντίλιν και την Κάρι Σίμοντς σε πρώτο πλάνο | .

Ανω-κάτω η Ντάουνινγκ Στριτ από τα καμώματα του σκύλου της Κάρι Σίμοντς

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 17:42
Η Αυλή του Μπόρις: σκίτσο του Μόρτεν Μόρλαντ στους Times του Λονδίνου με τον Ντίλιν και την Κάρι Σίμοντς σε πρώτο πλάνο
|.

Ανω-κάτω η Ντάουνινγκ Στριτ από τα καμώματα του σκύλου της Κάρι Σίμοντς

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 17:42

Σε μπελάδες έχει βάλει τον Μπόρις Τζόνσον ο Ντίλιν, ο σκύλος της συντρόφου του, ο οποίος φαίνεται πως τα κάνει… γης μαδιάμ στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Τα καμώματα του Ντίλιν, που ανήκει εν μέρει στη ράτσα των τζακ ράσελ, τα οποία θεωρούνται τα εξυπνότερα και πιο ζωηρά σκυλιά, είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό. Τον περασμένο Μάρτιο κιόλας, οι Times είχαν γράψει ότι ο Τζόνσον δεν πολυσυμπαθεί το σκυλί, κάτι που είχε προκαλέσει την οργισμένη απάντηση της Κάρι Σίμοντς.

Η σύντροφος του βρετανού πρωθυπουργού είχε αρνηθεί τότε ότι το μετάνιωσαν που διέσωσαν τον Ντίλιν, επειδή δεν έδειχνε καμία διάθεση να μάθει ό,τι του έδειχνε ο εκπαιδευτής. «Δεν υπάρχει σκύλος πιο αγαπητός από τον Ντίλιν», είχε γράψει στο Twitter.

Ο Μπόρις Τζόνσον σε βόλτα του με τον Ντίλιν – ANDREW PARSONS/10 DOWNING STREET

Ομως, τα δημοσιεύματα εναντίον του σκύλου επανήλθαν, πρώτα από την Daily Mail, που την περασμένη εβδομάδα, έγραψε ότι η Σίμοντς θύμωσε με μία βοηθό της όταν αυτή απέτρεψε τον Ντίλιν από το να κατουρήσει πάνω στην τσάντα της. Στη συνέχεια, άλλα δημοσιεύματα έγραψαν ότι ο Ντίλιν είχε κάνει ζημιές στο Τσέκερς, την εξοχική κατοικία του κάθε βρετανού πρωθυπουργού, και συγκεκριμένα, είχε καταστρέψει έπιπλα-αντίκες και λέρωσε τα χαλιά. Το… μπουγιουρντί για τις ζημιές εστάλη στον ίδιο τον Τζόνσον από τον υπεύθυνο για τη συντήρηση της έπαυλης.

Ενας μάρτυρας μάλιστα είπε ότι το σκυλί «καβάλησε» ένα πολύτιμο σκαμπό από ελεφαντόδοντο.

Σε άλλη σκηνή στην πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ, μάρτυρας λέγεται ότι άκουσε τον Μπόρις Τζόνσον, έξαλλο με το σκυλί που είχε δαγκώσει ένα βιβλίο, να λέει: «ας το πυροβολήσει κάποιος».

Οι Times μάλιστα, λένε ότι ο Ντόμινικ Κάμινγκς, πρώην στενός συνεργάτης του Τζόνσον, που «παραιτήθηκε» τον Νοέμβριο, είχε ιδιαίτερο άχτι στον Ντίλιν, καθώς κάποια στιγμή είχε καβαλήσει το πόδι του στη διάρκεια σύσκεψης στο Τσέκερς.

Η Κάρι Σίμοντς με τον Ντίλιν αγκαλιά, σε μία εκδήλωση στο Λονδίνο, τον Δεκέμβριο του 2019 (EPA/WILL OLIVER)

Η βρετανική εφημερίδα μάλιστα δεν θεωρεί καθόλου τυχαίο ότι οι αποκαλύψεις για την προβληματική συμπεριφορά του σκύλου έρχονται μετά τις κατηγορίες κατά της Σίμοντς ότι χρησιμοποιεί τη θέση της για να διώξει ή να διορίσει κυβερνητικά στελέχη. Λέγεται μάλιστα, ότι η ίδια ήταν η κύρια αιτία που αποπέμφθηκε ο Κάμινγκς, αν και ο συγκεκριμένος βρισκόταν στο στόχαστρο τόσο των Τόρις όσο και των Εργατικών.

Τελικά, το μάθημα είναι ότι ένας σκύλος μπορεί να χρησιμεύσει για να κάνει έναν πολιτικό πιο συμπαθή -ο Τζόνσον είχε πάει να ψηφίσει τον Δεκέμβριο του 2019, μαζί με τον Ντίλιν- αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί επίσης από τους αντιπάλους του.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Μπόρις Τζόνσον, είχε πάει να ψηφίσει μαζί με τον σκύλο του – EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...