323
Από τους συνηγόρους της Εύας Καϊλή αναμένεται να επισημανθεί η ανάγκη να επιστρέψει στη δύο ετών κόρη της | SOOC

Αντίστροφη μέτρηση για την Εύα Καϊλή

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 09:47
Από τους συνηγόρους της Εύας Καϊλή αναμένεται να επισημανθεί η ανάγκη να επιστρέψει στη δύο ετών κόρη της
|SOOC

Αντίστροφη μέτρηση για την Εύα Καϊλή

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 09:47

Αντίστροφη μέτρηση για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή για το λεγόμενο Qatargate, καθώς το πρωί της Πέμπτης παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.

Η ακροαματική διαδικασία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και από νωρίς το πρωί δεκάδες είναι οι εκπρόσωποι του Τύπου που συνωστίζονται έξω από το κτίριο για την κάλυψή της.

Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι συνήγοροί της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος (στο βίντεο πάνω από την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, η στιγμή της άφιξής τους), είναι ότι:

  • δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της,
  • δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμά τους στις Βρυξέλλες,
  • δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και
  • δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Αναμένεται, επίσης, να επισημανθεί η ανάγκη η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιστρέψει στη δύο ετών κόρη της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η απάντηση που ενδέχεται να λάβουν, είναι ότι στις  φυλακές του Χάρεν οι κρατούμενες μπορούν να έχουν μαζί τα παιδιά τους.

Πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους, ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο, αλλά και έναν μικρό κήπο.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι συνήγοροι τη Εύας Καϊλή δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ως προς ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς αυτό που θα εξεταστεί είναι κατά πόσο είναι ύποπτη φυγής ή μπορεί να αλλοιώσει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Οπως λένε οι δικηγόροι της, ούτε το ένα μπορεί να κάνει ούτε το άλλο, οπότε τα καθαρά νομικά κριτήρια –κατά τα λεγόμενα του κ. Δημητρακόπουλου– είναι ισχυρά για να αφεθεί ελεύθερη.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχουν ασφαλείς εκτιμήσεις ως προς την έκβαση, καθώς υπεισέρχεται και η παράμετρος «ομοσπονδιακός εισαγγελέας», ο οποίος έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στην όποια απόφαση εντός 24 ωρών.

Η διαδικασία ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, οπότε και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις της βελγικής Εισαγγελίας και των δικηγόρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...