336
Στις Βρυξέλλες, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή εξηγούν τις θέσεις της στους δημοσιογράφους στην αρχή της υπόθεσης | Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Αντικαθίσταται (και) o εισαγγελέας του Qatargate

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 12:47
Στις Βρυξέλλες, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή εξηγούν τις θέσεις της στους δημοσιογράφους στην αρχή της υπόθεσης
|Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Αντικαθίσταται (και) o εισαγγελέας του Qatargate

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 12:47

Αντικαθίσταται σύμφωνα με το Euronews και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας για την υπόθεση Qatargate, λίγους μήνες μετά την παραίτηση και του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι εξελίξεις αναδεικνύουν τα σοβαρά κενά του κατηγορητηρίου και κατά της ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή. Η ίδια εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την ικανοποίησή της για την εξέλιξη, κοινοποιώντας στο X (πρώην Twitter) δημοσιεύματα για την απομάκρυνση του εισαγγελέα, μετά και από αυτή του ανακριτή.

Η Εύα Καϊλή κοινοποίησε βελγικό δημοσίευμα στο Χ (πρώην Twitter):

Οπως επισημαίνουν βελγικά ΜΜΕ, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας που ήταν υπεύθυνος για τον φάκελο του Qatargate, «αναβαθμίστηκε» σε ελεγκτή εργασίας στη Λιέγη. Η θέση αφορά σε ένα είδος εισαγγελέα για ζητήματα του δικαίου των εργασιακών δικαιωμάτων…

Νωρίτερα, στις 19 Ιουνίου, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ είχε παραιτηθεί από τη διερεύνηση του Qatargate αφότου έγινε γνωστό ότι ο γιος του και αυτός της ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, το όνομα της οποίας σχετίζεται με την υπόθεση, είχαν συστήσει μαζί εταιρεία.

Οπως αποκάλυψε τον περασμένο Αύγουστο η βελγική εφημερίδα «Le Soir», στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatargate βρέθηκαν πάνω από 280.000 ευρώ στο σπίτι του γιου της Αρενά. Το γεγονός ότι ο γιος του παραιτηθέντος ανακριτή Μισέλ Κλεζ, Νικολά, είχε ιδρύσει από το 2018 εταιρεία με την γιο της Αρένα, Ουγκό (στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα λεφτά) έπαιξε απολύτως καθοριστικό ρόλο για την παραίτηση και ο Κλεζ από τη θέση του ανακριτής της υπόθεσης, τυπικά λόγω πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου, δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera ανέφερε ότι o φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης Qatargate, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, έδωσε ονόματα στις βελγικές αρχές, όχι όμως αυτό της Καϊλή. Τα ονόματα που έδωσε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ήταν αυτά της ευρωβουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρί Αρενά, και του επίσης ευρωβουλευτή της ίδιας παράταξης, Μαρκ Ταραμπέλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...