332
| Intime/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εξαλλοι οι οδηγοί ταξί με τον ΕΟΔΥ και το όριο του ενός επιβάτη ανά όχημα

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 07:19
|Intime/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εξαλλοι οι οδηγοί ταξί με τον ΕΟΔΥ και το όριο του ενός επιβάτη ανά όχημα

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 07:19

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής εξέφρασε την αντίθεσή του στη διατήρηση του μέτρου για μεταφορά ενός μόνο επιβάτη και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης από τους αρμόδιους υφυπουργούς. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο.

Στην οργίλη ανακοίνωσή του ο ΣΑΤΑ κάνει λόγο για «κακόγουστο αστείο» και συνεχίζει λέγοντας ότι «δεν μπορεί, κάποιος μας κάνει πλάκα».

Σε έντονο ύφος επισημαίνει: «Με ποιο σκεπτικό ο όποιος “φωστήρας” της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη;

»Αυτός ο “φωστήρας” γνωρίζει ότι αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με τη σύζυγό του θα πρέπει να πάρει δύο ταξί; Γνωρίζει ότι αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό, θα πρέπει να τη χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για τη μετακίνησή της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση, τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξί».

Τι ισχύει

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε (εδώ) ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΑΤΑ ανέφερε και την πρόταση που είχε αποστείλει ήδη στο υπουργείο ως προς την ομαλή επανακυκλοφορία των ταξί και η οποία περιλαμβάνει:

– Αρση του περιορισμού στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών

– Δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό

– Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες

– Εφοδιασμό του στόλου των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών

– Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές

– Συμμετοχή των ταξί στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...