444
Φωτογραφία που δημοσίευσε δημοσιογράφος στο Facebook της Wolt με τη λεζάντα: «Σταματήστε το αυτό. Αίσχος» | Social Media

Αντιδράσεις για τους διανομείς που εργάζονται μέσα στον χιονιά

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2021, 18:31
Φωτογραφία που δημοσίευσε δημοσιογράφος στο Facebook της Wolt με τη λεζάντα: «Σταματήστε το αυτό. Αίσχος»
|Social Media

Αντιδράσεις για τους διανομείς που εργάζονται μέσα στον χιονιά

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2021, 18:31

Το βράδυ της Δευτέρας, και ενώ η έντονη χιονόπτωση είχε αρχίσει για τα καλά στην Αθήνα, οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι από διανομείς φαγητού που εργάζονταν υπό εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες προκειμένου να ικανοποιήσουν ορισμένους συμπολίτες μας που με ελαφριά καρδιά θέλησαν να παραγγείλουν το δείπνο τους.

Κάπως έτσι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να γεμίζουν με βίντεο ανθρώπων να σέρνουν τα μηχανάκια τους σε ανηφόρες και ολισθηρούς δρόμους προκειμένου να παραδώσουν τις παραγγελίες που τους είχαν ανατεθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο βράδυ σημειώθηκε και ατύχημα σε εργαζόμενο διανομέα που φυσικά οφειλόταν στις καιρικές συνθήκες.

Η επιδείνωση της κακοκαιρίας αλλά και τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ότι οδήγησαν μια από τις νεοεμφανισθείσες δημοφιλείς πλατφόρμες παράδοσης φαγητού  να σταματήσει τις διανομές στην Αθήνα.

Το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται σταδιακά από το πρωί της Τρίτης για τις περιοχές των βορείων προαστίων και μετά τη συνεχή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, επεκτάθηκε σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Για κάποιους, η απόφαση της εταιρείας αυτής ήρθε καθυστερημένα και μετά από αρνητικά σχόλια που κυρίευσαν το Διαδίκτυο ενώ κάποιοι άλλοι κατηγορούσαν ως ηθικούς αυτουργούς αυτούς που έβαζαν σε δοκιμασία τους εργαζομένους, και απαιτούσαν ζεστό φαγητό, δίχως να τους ενδιαφέρει πώς θα φτάσει εν μέσω χιονιά στο σπίτι τους.

Σύσταση και από το υπουργείο Εργασίας 

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε και αντίδραση από το υπουργείο Εργασίας που έκανε σύσταση για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων.

Ειδικότερα, το υπουργείο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...