244
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής μας | IntimeSports

Αντετοκούνμπο: «Γεννήθηκα στην Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 22:34
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής μας
|IntimeSports

Αντετοκούνμπο: «Γεννήθηκα στην Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 22:34

Για τη ζωή του στην Ελλάδα, την καταγωγή του αλλά και την καριέρα του στις ΗΠΑ μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο podcast 48 Minutes.

O παίκτης των Μπακς ρωτήθηκε για τον πρώην μπασκετμπολίστα Χακίμ Ολάζουον και για το αν ο ίδιος νιώθει ότι ακολουθεί μια αντίστοιχη πορεία (σ.σ.: ο Ολάζουον ήταν από τη Νιγηρία αλλά έπαιξε μπάσκετ στην εθνική των ΗΠΑ).

Μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον 60χρονο πρώην αθλητή, ο Αντετοκούνμπο σχολίασε ότι είναι δουλειά των δημοσιογράφων και του κόσμου να κρίνουν την πορεία του, σε σχέση μάλιστα με έναν θρύλο του NBA.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε ποιο μέρος της προσωπικότητάς του είναι πιο κοντά στην Ελλάδα και ποιο είναι πιο κοντά στην Νιγηρία.

«Εχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Αλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια, εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, έκανα φίλους στην Ελλάδα, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωσή μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος, αν και Νιγηριανός, αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του. Αυτό κάνω και εγώ» είπε και συμπλήρωσε:

«Παίζω με την ελληνική ομάδα, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα εκεί και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Στο τέλος όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».

(Η σχετική απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο 8:45 του παρακάτω βίντεο)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...