233
Αδεια η νυχτερινή Πιάτσα ντι Σπάνια, στη Ρώμη | EPA

«Αντάρτικο» Σαλβίνι στην Ιταλία: Πείτε «όχι» στην απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2021, 19:07
Αδεια η νυχτερινή Πιάτσα ντι Σπάνια, στη Ρώμη
|EPA

«Αντάρτικο» Σαλβίνι στην Ιταλία: Πείτε «όχι» στην απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2021, 19:07

Δεν παύει να δηλώνει, σε κάθε ευκαιρία, ότι το αίμα του λαϊκιστή ρέει στις φλέβες του, ο Ματέο Σαλβίνι.

Το τελευταίο του εγχείρημα είναι η πρωτοβουλία του να καλέσει τους Ιταλούς σε… αντάρτικο υπογράφοντας εναντίον της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που αποφάσισε να παρατείνει ο Μάριο Ντράγκι.

Παρ΄όλο που το κόμμα του μετέχει στην κυβέρνηση, ο Σαλβίνι ζήτησε από τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση κυκλοφορίας (από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί), βάζοντας την υπογραφή τους σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

«Τουλάχιστον στις περιοχές εκείνες όπου η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, λέμε όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας, σε περιορισμούς και όρους», ανέφερε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Ο Ματέο Σαλβίνι στη Βουδαπέστη, στις αρχές Απριλίου – REUTERS/Bernadett Szabo

Η θέση του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος τόνισε ότι ο Σαλβίνι πρέπει να αποφασίσει, τελικά, αν θεωρεί ότι βρίσκεται εντός ή εκτός κυβέρνησης.

Από αύριο, σε 15 από τις 21 ιταλικές περιφέρειες, ανοίγουν η εστίαση, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, όμως, αποφάσισε ότι για να παραμείνει η πανδημία υπό έλεγχο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ.

Η Λέγκα και πολλοί πρόεδροι περιφερειών είχαν ζητήσει επιμόνως να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς οι πολίτες τουλάχιστον μέχρι τις 11 το βράδυ, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...