387
Ο Κώστας Ζαχαριάδης στις δηλώσεις στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 | ΑΝΤ1

Aνοικτά κατά Κασσελάκη πλέον ο Ζαχαριάδης: Ασφαλώς και θα υπάρξει αντίπαλος

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 10:21
Ο Κώστας Ζαχαριάδης στις δηλώσεις στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1
|ΑΝΤ1

Aνοικτά κατά Κασσελάκη πλέον ο Ζαχαριάδης: Ασφαλώς και θα υπάρξει αντίπαλος

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 10:21

Γέμισε «γάντια» η Κουμουνδούρου μετά την παρέμβαση-βόμβα του Αλέξη Τσίπρα και την «απάντηση» του διαδόχου του στην προεδρία του ΣΥΙΡΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του κόμματος την Πέμπη που σε κάποια στιγμή έμοιαζε με… session life coaching. Και καθώς από ό,τι φαίνεται έκλεισε ο κύκλος της αβροφροσύνης, λίγο – λίγο όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη που αρχικά έδειχναν υποστηρικτικά στο εγχείρημα Κασσελάκη και προσωπικά στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (λόγω γραμμής Τσιπρα προφανώς), ξεθηκάρισαν και άρχισαν ανοικτά τις επιθέσεις και το blame game για την κατρακύλα των ποσοστών του κόμματος από το ήδη οδυνηρό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Το έναυσμα για το… ξεθηκάρισμα έδωσε δίχως αμφιβολία το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» που φώναξε εν είδει συνθήματος ο Στέφανος Κασσελάκης από το stage (γιατί σε τέτοιο το μετέτρεψε) του συνεδρίου.

Ενας – ένας οι πρώην ομονοούντες με το αφήγημα Κασσελάκη άρχισαν τα καρφιά περί μοναρχίας και όπως έκανε το πρωί της Παρασκευής και ο πρώην βουλευτής (και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη για τον δήμο της Αθήνας) Κώστας Ζαχαριάδης, διεμήνυσαν στον εκλεγμένο αρχηγό ότι ασφαλώς και θα υπάρξει αντίπαλος!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει και φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στο συνέδριο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Ζαχαριάδης, εκτιμώντας μάλιστα ότι «η Ολγα Γεροβασίλη μπορεί να παίξει το συνδετικό ρόλο»…

«Εγώ»,. παρατήρησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, δεν μπήκα σε κόμμα αντιπάλων. Αυτό είναι μια απολίτικη ,αυταρχική αντιμετώπιση», σχολίασε για την αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη «φέρτε μου αντίπαλο και πάμε…».

«Πρέπει να διεξάγουμε έναν πολιτικό και φυσιολογικό διάλογο στο κόμμα μας, δεν θα το κάνουμε αρένα. Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρούς», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη,  αρκέστηκε πει: «εγώ 20 χρόνια έχω αλλάξει τρεις προέδρους και θα αλλάξω και τέταρτο», για να επαναλάβει κλείνοντας πως «δεν υπάρχει λευκή επιταγή σε κανέναν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του 4%».

Μόνο καλά λόγια είχε εξάλλου να πει ο κ. Ζαχαριάδης για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσιπρα, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  «σηκώνει το μπόι του και λέει τα πράγματα με τον τρόπο που εκείνος τα βλέπει».

Και αφού παραδέχθηκε (ή μήπως ορθότερα συνειδητοποίησε) πως «έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε πως «έχουμε και μία διαδικασία που αυτή η ηγεσία μπορεί να αλλάξει», διότι όπως παρατήρησε, «κατά την περίοδο Κασσελάκη, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει βήμα σταθεροποίησης, το κόμμα κατρακυλά», με αποτέλεσμα να είναι «οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένος».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...