355
Επιστροφή στις τάξεις από τις 5 Απριλίου; | ΙΝΤΙΜΕnews

Πρόταση για ανοικτά Γυμνάσια – Λύκεια με υποχρεωτικό self testing

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2021, 14:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/03/2021, 15:16
Επιστροφή στις τάξεις από τις 5 Απριλίου;
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πρόταση για ανοικτά Γυμνάσια – Λύκεια με υποχρεωτικό self testing

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2021, 14:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/03/2021, 15:16

Μολονότι η επιδημία της Covid-19 βρίσκεται σε έξαρση και οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 700, μερικές μικρές ενδείξεις αποκλιμάκωσης φαίνεται ότι επιτρέπουν στους επιστήμονες να μελετούν σενάρια για άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

Αυτό διαφάνηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εν εξελίξει συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ναι μεν το lockdown παρατείνεται για μία ακόμη εβδομάδα, αλλά εξετάζεται πλέον να ανοίξουν σχολεία – συγκεκριμένα Γυμνάσια και Λύκεια- από τις 5 Απριλίου και να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Τούτο εδράζεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά έπειτα από καιρό, το τελευταίο 48ωρο διαφάνηκε μία τάση ισορροπίας μεταξύ εισαγωγών για νοσηλεία και εξιτηρίων, στην Αττική. Η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, βέβαια, εξακολουθεί να αγγίζει το 90%, ενώ δυστυχώς αναμένεται η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων τις επόμενες 10 ημέρες.

Οπως μετέδωσε λίγο πριν από τις 15.00, στο μεσημβρινό του δελτίο ειδήσεων, ο ΣΚΑΪ, τα μέλη της Επιτροπής είπαν καταρχήν «ναι» στην επιστροφή μαθητών στις τάξεις την 5η Απριλίου, ημερομηνία από την οποία θα επιτραπούν ξανά και οι διαδημοτικές μετακινήσεις των πολιτών, υπό την προϋπόθεση πάντα μιας θετικότερης εικόνας την προσεχή εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 2 Απριλίου.

Οσον αφορά τα σχολεία, την περασμένη Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ξεκαθαρίσει ότι θα δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, όντως η εισήγηση είναι για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, εφόσον βέβαια υπάρξει σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία πάνε, δυστυχώς, για αργότερα.

Στην τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε αναλυτική πρόταση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου με self testing. Η πρόταση για τα εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού αφορά εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι ειδικοί συζήτησαν τόσο για το άνοιγμα των σχολείων, στη βάση της πρότασης του υπουργείου Παιδείας, όσο και του λιανεμπορίου με νέο «όπλο» το self testing, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο. Αποφάσεις δεν υπήρξαν και όπως προαναφέρθηκε, αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οσον αφορά το θέμα των self test, η στρατηγική θα παρουσιαστεί σήμερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...