206
Τη μόνιμη έκθεση του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χαλκίδας επιμελήθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας | ΥΠΠΟΑ

Ανοίγει τις πύλες του το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 19:14
Τη μόνιμη έκθεση του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χαλκίδας επιμελήθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας
|ΥΠΠΟΑ

Ανοίγει τις πύλες του το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 19:14

Σε ένα βιομηχανικό κτήριο, μνημείο της επιχειρηματικής δραστηριότητας των αρχών του 20ου αιώνα, στεγάζεται η «Αρέθουσα», το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας το οποίο ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα 24 Μαΐου. Την προηγουμένη στις 19:30, παρουσία της  Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, θα πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το μουσείο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, όπου και οι πηγές της μυθικής Αρέθουσας, από όπου και έλαβε την ονομασία του. Η βιομηχανική αρχιτεκτονική του κτηρίου οδήγησε στην διάρθρωση της έκθεσης σε τρία επίπεδα, ισόγειο, ημιώροφο και όροφο. Στη θεματική έκθεση του νέου μουσείου αναπτύσσονται διαχρονικά ζητήματα πολιτειακής οργάνωσης, οικονομίας, πολιτισμικών ταυτοτήτων και λατρείας και παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά εκθέματα από τον νομό Ευβοίας και τη Σκύρο.

Μια βιομηχανική εγκατάσταση απέκτησε νέο προορισμό…. / ΥΠΠΟΑ

Η έκθεση εμπλουτίζεται με διαδραστικό χάρτη περιήγησης σε θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Εύβοια και τη Σκύρο, ντοκιμαντέρ και πολυμεσικές εφαρμογές μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η διάδραση με τον επισκέπτη. Είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Το έργο «Οργάνωση Μόνιμης Εκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας “Αρέθουσα”» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και υλοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...