339
|

Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi στον Κήπο του Μεγάρου

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2024, 13:40

Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi στον Κήπο του Μεγάρου

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2024, 13:40

Mε την παρουσίαση της συναυλίας της Anne-Sophie Mutter [Άννε-Ζοφί Μούττερ] και των Mutter’s Virtuosi στην οθόνη του Κήπου ολοκληρώνονται, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ., οι θερινές προβολές στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Μεγάρου, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την UNITEL.

Σε αυτή τη μουσική της συνάντηση με το κοινό της Μουζίκφεραϊν της Βιέννης, η διάσημη γερμανίδα βιολονίστα, σε διπλό ρόλο σολίστ και μαέστρου, συμπράττει με ταλαντούχους βιρτουόζους της νέας γενιάς που φοίτησαν ή φοιτούν στο Ίδρυμα «Anne-Sophie Mutter». Εδώ και χρόνια, η κορυφαία σολίστ του βιολιού πραγματοποιεί κοινές εμφανίσεις μαζί τους, προκειμένου να τους εξοικειώσει με τη ζωή ενός επαγγελματία μουσικού και να τους συστήσει στο ευρύτερο κοινό. Την άνοιξη του 2011, εγκαινίασε το πρόγραμμα «Mutter’s Virtuosi» και δημιούργησε, υπό τη δική της μουσική διεύθυνση, ένα σχήμα που αποτελείται από νυν και πρώην υπότροφους του Ιδρύματος «Anne-Sophie Mutter» καθώς και από άλλους νεαρούς σολίστ.

Στο πρόγραμμά της συναυλίας τους στην ιστορική βιεννέζικη αίθουσα περιλαμβάνονται εμβληματικά έργα της προκλασικής μουσικής, όπως το Βρανδεμβούργιο κοντσέρτο αρ. 3 και το Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1 του Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ], αλλά και το «Καλοκαίρι» από τις Τέσσερις εποχές του Antonio Vivaldi [Αντόνιο Βιβάλντι]. Θα ακουστούν ακόμη το Κοντσέρτο για τρία βιολιά σε φα μείζονα, επίσης του Vivaldi, και το Κοντσέρτο για βιολί σε λα μείζονα του Joseph Bologne [Zoζέφ Μπολόνι]. Επιπλέον, στην ίδια συναυλία, η Anne-Sophie Mutter και οι Βιρτουόζοι της θα ερμηνεύσουν το Noνέτο του André Prévin [Αντρέ Πρεβέν], παραγγελία για τους Mutter’s Virtuosi, αλλά και τη σύνθεση «Nice To Be Around» (εκδοχή για σόλο βιολί και ορχήστρα εγχόρδων) του John Williams [Τζων Ουίλλιαμς], που είναι εμπνευσμένη από το βασικό θέμα της βραβευμένης με όσκαρ κινηματογραφικής μουσικής του για τη «Λίστα του Σίντλερ».

Mutter’s Virtuosi

Timoth Chool, Mohamed Hiber, Carla Marrero,
Elias David Moncado, Samuel Nebyu, Agata Szymczewska| βιολί
Hwayoon Lee, Matthew Lipman, Muriel Razavi | βιόλα
Margarita Balanas, Lionel Martin Sakura Toba | βιολοντσέλο
Domink Wagner | κοντραμπάσο
Knut Johannessen | τσέμπαλο

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη (με κράτηση στο site του Μεγάρου).

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Motor Oil.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...