403
Πνιγμένο στους καπνούς το Γύθειο | Πέγκη Μπρούσαλη/ΕΡΤ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ανατολική Μάνη – Μάχη να μην μπει στο Γύθειο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 15:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2021, 22:11
Πνιγμένο στους καπνούς το Γύθειο
|Πέγκη Μπρούσαλη/ΕΡΤ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ανατολική Μάνη – Μάχη να μην μπει στο Γύθειο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 15:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2021, 22:11

«Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα ελικόπτερο, ώστε να μην μπει η φωτιά στην πόλη του Γυθείου», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης το βράδυ της Παρασκευής.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, τόνισε ότι «υπάρχει πρόβλημα, διότι η φωτιά πλησίασε την πόλη από την βορειοανατολική πλευρά και τώρα γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να σωθούν τα σπίτια της πόλης».

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», συνέχισε, «διότι αν και νυχτώνει, ο αέρας δεν λέει να καταλαγιάσει και το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «και η αποψινή βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη».

Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε άλλα σημεία», προσθέτοντας ότι «λόγω της φωτιάς, έχουν φύγει από την περιοχή επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι».

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Μαυροβούνι, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Ήδη το απόγευμα εκκενώθηκαν 15 οικισμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με εντολή να κατευθυνθούν προς τη Σκάλα Λακωνίας.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τα χωριά Σιδηρόκαστρο, Πολυάραβα, Καρβελάς. Στον Καρβελά στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο αστυνομικών και δύο πυροσβεστών που εγκλωβίστηκαν προσωρινά στο χωριό, όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

Η πυρκαγιά θεωρείται από τις πιο σοβαρές που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, όπως σημείωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στην επίσημη ενημέρωση για τις φωτιές, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Την Πέμπτη, σε Βαθύ και Μαυροβούνι είχε γίνει επιχείρηση του Λιμενικού για τη μεταφορά ενοίκων από δύο ξενοδοχεία σε ασφαλή τοποθεσία.

Η πυρκαγιά έχει ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου από την Καστανιά και τη Μονή Παναγίας Γιάτρισσας.

Κάποια στιγμή ελέγχθηκε, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις, το δύσβατο στο ανάγλυφο της περιοχής, η καύσιμη ύλη, αλλά και οι ελάχιστες βοήθειες πυρόσβεσης απ’ τον αέρα κράτησαν ενεργή τη φωτιά.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Γύθειο, το οποίο έχει πνιγεί στους καπνούς.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Οπως εξήγησε, «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου – Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου».

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο κ. Βερούτης είπε ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Επίσης, είπε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...