278
Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν την φωτιά που κινείται προς κατοικημένη περιοχή | ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / IntimeNews

Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία: Πολύωρη μάχη με τις φλόγες

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2024, 18:55
Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν την φωτιά που κινείται προς κατοικημένη περιοχή
|ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / IntimeNews

Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία: Πολύωρη μάχη με τις φλόγες

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2024, 18:55

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κορινθία.

Το πύρινο μέτωπο έλαβε από νωρίς το βράδυ μεγάλες διαστάσεις με συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ λίγες ώρες αργότερα η πυρκαγιά άφησε πίσω της τη Στιμάγκα – από όπου ξεκίνησε – και έκαιγε κοντά στο χωριό Κούτσι, του δήμου Νεμέας.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς μετέβησαν πολύ ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου του σημείου.

Το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Το βράδυ ο κ. Κικίλιας μετέβει στο σημείο της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο ενισχύονταν διαρκώς και το βράδυ της Πέμπτης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 45 οχήματα.

Από αέρος μέχρι το τελευταίο φως του ήλιου επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων, οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...