360
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έσπασε τη γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 00:50
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έσπασε τη γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 00:50

Μολονότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε στις ευρωεκλογές να πετύχει τον στρατηγικό του στόχο, δηλαδή να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα και υπεύθυνη-αξιόπιστη αντιπολίτευση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε, με τις δηλώσεις του στη Χαριλάου Τρικούπη, αργά τη νύχτα της Κυριακής, να περιγράψει το αποτέλεσμα ως επιτυχία.

Ο κ. Ανδρουλάκης –ο οποίος ήδη έχει να αντιμετωπίσει τον προβληματισμό κορυφαίων βουλευτών του για το αποτέλεσμα και την πορεία του κόμματος– στάθηκε κατ’ αρχάς στην ευρύτερη εικόνα αυτής της ευρωκάλπης: στην άνοδο της Ακροδεξιάς και στην αποπχή

«Η άνοδος της Ακροδεξιάς ήταν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για να συμπληρώσει: «Η πλειοψηφία των πολιτών δεν συμμετείχε και αυτό επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας. Μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη και γύρισε και αυτή τη δική της. Προσωπικά δεν συμβιβάζομαι με αυτή την ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να οδηγήσουμε την πολιτική σκηνή έξω από τα αδιέξοδα», τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε επίσης πως «η ταυτόχρονη στροφή στην Ακροδεξιά και στον ανορθολογισμό θα πρέπει να προβληματίσουν, κυρίως την κυβέρνηση που δεν σεβάστηκε το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Η ΝΔ καλείται να υποστεί τη βαριά ήττα των 14 μονάδων από τις εθνικές εκλογές και τις πέντε από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση έδειξε μεγάλη περιφρόνηση σε ζωτικά προβλήματα της κοινωνίας, όπως το στεγαστικό, το κόστος ζωής και τη διαφθορά

»Είναι δικό μας χρέος να δώσουμε τη μάχη και να πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας.

»Θα παρουσιάσουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

«Εμείς, σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε τα ποσοστά μας, σπάσαμε τη γαλάζια κυριαρχία της ΝΔ στον χάρτη και γίναμε δεύτερη δύναμη σε 19 περιφέρειες της χώρας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, προαναγγέλλοντας παράλληλα πρωτοβουλίες για την ανάταξη της Κεντροαριστεράς τόσο άμεσα όσο και στο μέλλον.

Αργότερα και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης αναγνώρισε πως υπάρχει «ασυμμετρία», όπως χαρακτηριστικά είπε, στην απήχηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανάμεσα στην περιφέρεια και στην Αθήνα (όπου το κόμμα έχει υποτονική απόδοση). Γνωστοποίησε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες και παρέπεμψε στις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...